Vijesti 15.08.2018.

KRUŽNI TOKOVI PREUZIMAJU GRAD Još tri kružne raskrsnice najavljene za izgradnju

ČITANJE: 2 minute

U Banjaluci su ove godine izgrađena tri kružna toka, na Rebrovcu, Starčevici i u Aleji Svetog Save, a još tri su u planu narednih mjeseci.

Mnogi građani još ne znaju pravila vožnje u ovim raskrsnicama, pa pojedini i izbjegavaju kružne tokove, ali uskoro će im to biti sve teže jer će u svim frekventnijim ulicama na ovaj način biti regulisan saobraćaj.

Gradonačelnik Igor Radojičić najavio je da je u toku tender za kružni tok kod šoping mola „Delta city“ na banjalučkom polju, koji vode „Putevi RS, a da Grdska uprava priprema dokumentaciju za kružni tok kod „Sirana“ na Laušu.

– Nadamo se da bi do kraja  godine mogli raspisati tender za još jedan tok, u Ulici Isaije Mitrovića prema Zelenom mostu. To nam je cilj jer se radi o poveznici  istočnog i zapadnog tranzita – najavio je Radojičić danas prilikom obilaska novotvorenog toka u Aleji Svetog Save.

– Prvi od dva kružna toka u ovoj ulici je  završen znatno prije roka, i za vrijeme izvođenja radova, saobraćaj je bio u funkciji i uglavnom se mogao nesmetano odvijati. Možemo da pohvalimo izvođača radova „Građenje Đurić“,  koja je uredno i na vrijeme završila posao na ovoj frekventnoj saobraćajnici. U toku su radovi i na sljedećoj raskrsnici i očekujemo i to za mjesec dana da bude okončano, čime bi cjela ova vertikla bila značajno bolja za učesnike u saobraćaju- poručio je Radojičić.

Kružni i kod pozorišta

Pošto je Aleja Svetog Save sada praktično ostala bez semafora, građani pitaju da li će ova praksa biti primenjena i na najvećoj raskrsnici kod Narodnog pozorišta RS, a gdje vozači inače dugo čekaju na crvno svjetlo. Gradonačelnik Radojičić poručio je da regulacioni plan centralnog područja grada, upravo predviđa gradnju kružnih tokova od Narodnog pozorišta RS prema Zapadnom tranzitu. Kod Pozorišta je u planu, dodaju nadležni, i da se za pješake izgradi podzemni prolaz, zbog velike frekvencije saobraćaja.

(Srpskainfo)