Sport 18.04.2016.

KSBIH odlučio: Igokea mora na stranu FIBA!

ČITANJE: 1 minuta
kosarka
KK Igokea mora do sutra u 14 časova da povuče saglasnost za takmičenje pod okriljem Evrolige i ECA i mora da se izjasni da će igrati takmičenja pod okriljem FIBA, odluka je UO KSBiH.

Nakon suspenzije Košarkaškog saveza BiH od strane FIBA zbogr stavljanja Igokee zajedno sa ostalim članovima ABA lige na stranu Evrolige, krovna kuća košarke u BiH bila je primorana da reaguje i to je učinjeno na današnjoj sjednici UO KSBiH.

“KSBiH zauzeo je stav da Igokea mora da nastupa u takmičenjima pod okriljem FIBA i Igokei je dat rok do utorka u 14 časova da se pismeno izjasni o povlačenju saglasnosti za igranje takmičenja pod okriljem Evrolige i ECA”, potvrdio je MONDU predsjednik KSBiH Aleksandar Fulurija.

Ukoliko to ne učini, KSBIH će sutra suspendovati Igokeu, kako bi izbjegao suspenziju reprezentativnih selekcija.

“Mišljenje članova UO je da je Igokea član KSBiH, a KSBIH je pod okriljem FIBA tako da KK Igokea mora da se ponaša u skladu sa principima koje nameće FIBA. Nismo danas izrekli nikakvu suspenziju Igokei, dali smo joj rok do sutra u 14 časova da se oglasi da li ugovor sa Evroligom ostaje na snazi ili povlače svoj potpis. Ukoliko povuku taj potpis, što bi bilo racionalno jer se takmiče pod okriljem KSBIH mi nećemo suspendovati Igokeu, već ćemo povlačenje tog potpisa sa ULEB-om i Evroligom proslijediti u kancelariju FIBA i mislimo da će automatski doći do povlačenja suspenzije Košarkaškog saveza BiH. Ukoliko Igokea donese suprotnu odluku, onda ćemo sutra na telefonskoj sjednici donijeti odluku o suspenziji KK Igokea“, rekao je Fulurija za MONDO.

(Mondo)