KUĆA UŽASA U BANJALUCI Otac monstrum mjesecima seksualno zlostavljao kćerku

Policija je pokrenula istragu nakon prijave da je otac mjesecima seksualno zlostavljao svoju 14-ogodišnju kćerku u porodičnoj kući u Banjaluci, saznaje Srpskainfo. 

Nakon prijave namjeravala je da uhapsi oca monstruma, ali ga nisu pronašli na adresi stanovanja, jer je otišao u inostranstvo, pa bi u narednom periodu, ukoliko se ne pojavi, trebala biti raspisana i međunarodna potjernica za njim.

Istražioci su ostali šokirani navodima iz prijave o polnom nasilju nad maloljetnom djevojčicom, a posebno detaljima i time da je seksualno zlostavljanje trajalo duži vremenski period i odvijalo se u tami porodične kuće strave i užasa.

Identitet osumnjičenog ne možemo objaviti, kako bi zaštitili identitet žrtve, obzirom da su u bliskim rodbinskim vezama.

Povjerila se drugaricama

Uznemirujući slučaj vjerovatno ne bi ni bio otkriven da se djevojčica nije povjerila drugaricama iz škole. Prijateljice su joj odmah rekle da to što radi otac monstrum nije normalno, te da ga treba prijaviti, bez obzira na bliske porodične odnose.

– Razgovor između prijateljica vodio se na temu seksualnog obrazovanja učenika, a djevojčica se povjerila drugaricama u školi i ispričala da duži vremenski period ima seksualne odnose sa svojim ocem – objasnio je odlično obaviješteni izvor Srpskainfo blizak istrazi.

Djevojčica je ubrzo u pratnji prijateljica otišla u kancelariju direktorke škole.

Alarmirana policija

O svemu su prvo upoznati nadležni u školi koju pohađa djevojčica. Svi su bili u šoku nakon detalja koje je ispričala. Odmah je alarmirana i policija.

– Ovakvi slučajevi su jako osjetljivi, kako zbog žrtve i činjenice da se radi o 14-ogodišnjem djetetu, tako i zbog toga što je osumnjičeni otac djeteta. Dakle, otac je iskorištavao svoju ulogu u porodici na najmonstruozniji mogući način tako što je seksualno zlostavljao svoju kćerku – naveo je izvor iz istrage.

Srpskainfo saznaje da su se strava i užas kroz koje je prolazila djevojčica događali u porodičnoj kući, u vrijeme kada nije bilo majke.

– Otac je iskorištavao odsustvo supruge, koja je sa drugim djetetom bila u bolnici, pa je imao seksualne odnose sa 14-ogodišnjom kćerkom – ispričao je izvor Srpskainfo.

Predator

Psiholog Aleksandar Milić ističe da u ovakvim situacijama, gdje je došlo do polnog nasilja unutar porodične zajednice, žrtve ne prepoznaju namjere seksualnih predatora.

– U ovakvim situacijama nema pružanja otpora uopšte, niti saznanja o tome šta se zaista dešava – objasnio je Milić.

Dodaje kako se ponašanje djece koja su žrtve seksualnog nasilja može zapaziti kada bi se malo više imalo sluha i “moći” zapažanja.

– Problem na koji često nailazim jesu loša iskustva kada dođe do sudskih postupaka u kojima su tužioci koji rukovode istragom neadekvatno pripremljeni – upozorio je psiholog Milić.

Disfunkcionalna porodica

Na pitanje zašto se djevojčica povjerila prijateljicama, a ne svojoj majci, Milić odgovara da se po pravilu radi o disfunkcionalnim porodicama.

– Možda je djevojčica i pokušala da se povjeri, ali nije uspjela u tome. Postoje i sumnje u ovakvim i sličnim slučajevima da majke prikrivaju stvari. Suština je u tome da ukoliko nema normalne, fine komunikacije u porodici, onda se ne treba ni očekivati da će se dijete povjeriti nekom od roditelja – objasnio je Milić.

Monstrumu prijeti višegodišnja robija

U skladu sa važećim Krivičnim zakonikom Republike Srpske, ocu monstrumu prijeti višegodišnja zatvorska robija.

Kada je u pitanju sudska praksa, očevi monstrumi osuđivani su u prosjeku na 20 godina robije zbog seksualnog zlostavljanja djece.

(Srpskainfo)

MILAKOVIĆ: Ne prelazim u drugu partiju, vjerujem u Milana Radovića

Povodom teksta “Nedeljko Milaković napušta DNS: Razmatra prelazak u Ujedinjenu Srpsku ili Poligraf”, objavljenog juče na našem portalu, g. Milaković se oglasio demantijem. Njegovo reagovanje prenosimo u cijelosti: “Trebate dobro da znate da ja nikada nisam promijenio neku političku partiju. Ja sam neko ko razmišlja svojom glavom, i obično zbog mojih stavova i mojih djela

Jabuke ajdared povučene s tržišta

Jabuke ajdared, proizvođača “Ogi voće” Gradiška, povučene su s tržišta BiH jer su rizične po zdravlje posebno djece zbog povišenog nivoa ostataka pesticida, saopštili su juče iz Agencije za sigurnost hrane BiH. “Utvrđeni nivo ostataka pesticida u proizvodu nije u skladu s odredbama Pravilnika o maksimalno dopuštenim nivoima ostataka pesticida u i na hrani i

CVIJANOVIĆ: Maksimalna podrška Srpske ustanovama kulture

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas u Banjaluci da će sve institucije Srpske rukovodstvima ustanova kulture pružiti maksimalnu podršku, ali i ponuditi konkretna, racionalna i realna rješenja koja će doprinijeti prevazilaženju njihovih problema. Cvijanovićeva je na sastanku sa direktorima republičkih ustanova kulture istakla da institucije od nacionalnog značaja imaju odlične potencijale za razvoj

(FOTO) Konji i magarac izazvali čuđenje na ulicama Banjaluke

Ne tako uobičajenom prizoru svjedočili su danas stanovnici grada na Vrbasu. Banjalučkim tranzitom u saobraćaj su se uključila i konjska kola. I dok su „drveno vozilo“ vukli konji, detalj iza mnoge je dodatno šokirao. Konj i magarac vezani za kola dodatan su teret životinjama sprijeda. Putnici – par starijih ljudi i djece, nisu se puno

Benedi Đukanović saslušan u Tužilaštvu, negirao povezanost sa ubistvom Slaviše Krunića

Benedi Đukanović danas je u Republičkom tužilaštvu negirao da je povezan sa ubistvom vlasnika “Sektora sekjuriti” Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, potvrdila je za Srpskainfo Dragica Tojagić, portparol ovog tužilaštva. Ona je dodala da je on zatim upućen nazad u KPZ Banjaluka, a da se istraga u ovom slučaju nastavlja. Đukanović je danas

Modna agencija “Cyrus Models” pokreće školu za modele u Banjaluci, start od 7. jula

“Cyrus Models”, modna matična agencija sa sjedištem u Beču, osnovana 2014. godine sa uspješnim radnim iskustvom na međunarodnom tržištu, pokreće po prvi put školu za modele u Bosni i Hercegovini, i to u Banjaluci, od 7. jula. Škola traži nova lica i ambiciozne mlade ljude koji žele da započnu međunarodnu karijeru profesionalnog modela. Tokom ovog