Vijesti 18.05.2020.

KUĆNA IZOLACIJA OBAVEZNA ZA PUTNIKE: Negativan test na koronu i dalje nije ulaznica u Republiku Srpsku

ČITANJE: 1 minuta

Republički štab za vanredne situacije još nije predvidio mogućnost da putnici u Bosnu i Hercegovinu, odnosno Republiku Srpsku mogu da uđu uz potvrdu ovlašćenje laboratorije o negativnosti testa na virus SARS-COV-2, bez izricanja mjere kućne izolacije, potvrđeno je iz Inspektorata RS. 

U skladu sa tim, i oni ljudi koji iz Srpske, recimo, odu na poslovni sastanak u susjednu zemlju poput Srbije, te se za te potrebe testiraju na virus korona, po povratku kući na granici će biti upućeni u kućnu izolaciju na 14 dana, a taj test se ne uzima u obzir.

Takođe, kada poslovnim ljudima strancima ove sedmice bude dozvoljen ulazak u BiH, odnosno RS, radi neodložnih poslovnih obaveza, uz negativan test na koronu, i oni će na granici dobijati rješenje o kućnoj izolaciji.

Za vrijeme tog boravka u Srpskoj, oni će moći da se kreću samo od prijavljenog mjesta boravka do prijavljenog mjesta rada, a ostalo kretanje neće biti dozvoljeno. Međutim, oni tu izolaciju mogu da prekinu i prije isteka 14 dana, ako ranije završe poslovne obaveze i napuštaju RS i BiH.

Po povratku u njihovu zemlju, na njih se primjenjuju pravila te zemlje za prelazak granice i ulazak u zemlju.

(Srpskainfo)