Magazin 29.11.2017.

KUD „Sveti Sava“ obilježava deset godina rada

ČITANJE: 1 minuta

KUD „Sveti Sava“ Banja Luka nizom aktivnosti, koje će biti održane 1. i 2. decembra ove godine, obilježiće deset godina rada tog društva.

Za petak, 1. decembra najavili su promociju monografije „10 godina igre i pjesme“, koja će biti održana u Banskom dvoru – Crveni salon sa početkom u 18 časova.

Takođe u Banskom dvoru, u petak, sa početkom u 19 časova biće održano veče pjevačkih grupa na kojem će nastupiti grupe iz Minhena, Celja, Gradiške i Banje Luke. Ulaz je slobodan.

-Centralni događaj ovog jubileja biće naš 10. godišnji koncert koji će biti održan u subotu, 2. decembra, u SD „Obilićevo“, sa početkom u 19 časova. Cijena ulaznice je pet KM – saopštili su iz KUD „Sveti Sava“ i pozvali sve ljubitelje izvornih i tradicionalnih običaja da posjete pomenute događaje.

KUD „Sveti Sava“ osnovano je 2007. godine i trenutno broji 315 članova, uzrasta od šest do 45 godina. U proteklom periodu, društvo je održalo mnoštvo javnih nastupa, od kojih su izdvajili nastupe na festivalima u Češkoj, Italiji, Bugarskoj, Njemačkoj, Austriji, Sloveniji i Srbiji.