Politika 06.10.2022.

Kuda plovi opozicioni brod

ČITANJE: 1 minuta

Izbori u Republici Srpskoj pokazali su da narod u RS opoziciju jednostavno ne vidi kao političku alternativu vlasti, ne vidi je kao politički korektiv, nego kao faktor prostog i populističkog protivljenja vlasti bez ikakve ozbiljne političke supstance sposobne da zamijeni vlast.

Opozicija u RS je samu sebe degradirala kao političku opciju i samu sebe svela na prostu i primitivnu galamu, uvrede i etiketiranje u maniru “zadruge”.

Opozicija u Republici Srpskoj nema politiku, ona ima ad hok galamu bez glave i repa, zasnovanu na mržnji prema Dodiku, jer nema intelektualno kapacitirane i politički obrazovane ljude (čast pojedincima), nego galamdžije koje politiku svode na rijaliti i politički neuobličenu i neartikulisanu galamu i svađalačko zabavljanje naroda.

Izostanak intelektualizma u opoziciji i strateških politika, odveo ih je u prosti i primitivni populizam, zasnovan na uvredama i etiketiranju, što ljudima može biti zabavno da gledaju na TV i komentarišu kao rijaliti, ali takvoj opoziciji nikad neće povjeriti da vodi državu i narod.

Opoziciji zbog tog treba ozbiljan reset i vraćanje u ozbiljnu politiku, kao ozbiljnu djelatnost kojom se bave ozbiljni i politički obrazovani ljudi, koji imaju jasnu političku viziju, koja nije vođena mržnjom prema jednom čovjeku.

(Milan Tegeltija)

Oznake: opozicija