Vijesti 01.11.2017.

Kuntoš nudio na prodaju tekst Dejtonskog sporazuma

ČITANJE: 1 minuta

Policija je podnijela izvještaj protiv Željka Kuntoša /48/ sa Pala, koji je u svojoj kući skrivao originalni tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku i nudio ga na prodaju za 100.000 KM radi sticanja protivpravne imovinske koristi, saznaje Srna.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske juče su lišili slobode lice čiji su inicijala Ž.K. zbog osnova sumnje da je izvršilo krivična djela trgovina uticajem i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, potvrđeno je u MUP-u.

Republički javni tužilac ispitaće danas Željka Kuntoša koji je priveden u prostorije Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Željko Kuntoš je pripadnik  MUP-a RS, ali da se trenutno nalazi na bolovanju, povrdio je Darko Ćulum, direktor policije RS.

U MUP-u su naveli da se Ž.K. sumnjiči da je, nakon što je došao u posjed originalnog teksta Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku, tokom ove godine, nudio ga na prodaju radi sticanja protivpravne imovinske koristi.

To lice je juče uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovedeno u Posebno odjeljenje republičkog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske u Banjaluci.

(Srna)