Sport 19.05.2021.

Kup Republike Srpske: Završnica u Prijedoru i Gradišci

ČITANJE: 2 minute

Završnica Kupa Republike Srpske za rukometašice odigraće se 27. maja u Prijedoru, dok će se za rukometaše održati 4. i 5. septembra tekuće godine u Gradišci. Ovo je jednoglasno odlučio Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske koji je danas održan u Banjaluci.

Kod dama na završni trunir već su se plasirale rukometašice Borca iz Banjaluke koje brane trofej iz prošle sezone. Preostali učesnici biće poznati do petka, 21. maja kada će biti odigrana posljednja četvrtfinalna utakmica: Doboj – Leotar uz napomenu da danas (srijeda) igraju: Dubica – „Mira“ (17.30) i Derventa – Jedinstvo (19).

– Smatram da smo donijeli dobru odluku i da će ŽRK „Mira“ iz Prijedora kao i RK Kozara iz Gradiške biti dobri domaćini. I ove godine pobjednici Kupa u muškoj i ženskoj konkurenciji biće nagrađeni sa po 2.000 maraka, a poraženi finalista zaradiće 1.500 maraka – istakao je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora bilo je govora i o trenutnom stanju u Rukometnom savezu Republike Srpske, gdje je naglašeno da klubovi imaju velikih novčanih problema.

– I dalje ću tražiti pomoć od Vlade Republike Srpske kako bi pomogli naše klubove. Želja mi je da muške i ženske ekipe koji igraju m:tel Prvu ligu dobiju po 10.000 maraka, dok bi drugoligaši dobili po 5.000 maraka i nadam se da ću u tome uspjeti – dodao je Umičević.

Saša Stojčić, član Upravnog odbora istakao je kako RK Kozara iz Kozarske Dubice takođe ima novčanih problema.
– Klub se nalazi u dosta teškoj i nezavidnoj situaciji, i ovim putem želim da se zahvalim predsjedniku Marinku Umičeivću koji je sopstvenim sredstvima pomogao klub iz Kozarske Dubice – napomenuo je Stojčić.

Predsjednik Marinko Umičević upozano je članove Upravnog odbora o nedavno održanom sastanku u Beogradu sa delegacijom RS Srbije koju je predovila predsjednica Milena Delić. Umičević je naglasio kako je ovo bio više nego koristan sastanak i da je tom prilikom dogovorena još čvršća saradnja dva Saveza.

Vojislav Rađa je govorio o RINK konvenciji i ovim putem pozvao trenere iz Republike Srpske da upišu ovaj program kako bi se za njih obavila kategorizacija.

Članovi Upravnog odbora jednoglasno su usvojili prijedlog da se ŽRK Laktaši od naredne sezone uvrsti u takmičenje u m:tel Prvoj ligi uz obavezu da izmire obaveze prema Regionalnom savezu Banjaluka. Takođe je odlučeno da RK Perihel iz Brčkog od naredne jeseni uključi u takmičenje Omladinske lige Republike Srpske.

(E.M)