Magazin 27.11.2018.

KUPI I PODRŽI Pomozimo ženama žrtvama nasilja da se finansijski osamostale

ČITANJE: 1 minuta

Izložba radova korisnica Sigurne kuće „Ruke stvaraju život bez nasilja“ otvorena je u Domu omladine, a građani je mogu posjetiti do 10. decembra, radnim danima od 12 do 20 časova. 

Izložba je prodajnog karaktera i sav prihod će biti uručen ženama, žrtvama nasilja, koje su i kreatorke ovih proizvoda.

Izložba je dio projekta Fondacije Udružene žene Banjaluka, u okviru kojeg su realizovane radionice sa 20 žena koje su naučile različite dekupaž tehnike oslikavanja predmeta na staklu i drvetu.

Kupovinom njihovih rukotovorina, građani će im direktno pomoći da se što više finansijski osamostale, a što je i najteže za svaku ženu nakon boravka u Sigurnoj kući. Mali broj njih tek ima sreću da se uspije stalno zaposliti i obezbijediti redovna primanja djeci.

– Projekat traje već tri mjeseca i neke od žena su napustile Sigurnu kuću, ali i dalje imaju punu podršku, psihološku, pravnu, sve vrste savjetovanja, a na raspolaganju im je i kompletno osoblje Fondacije. Želja nam je da građani posjete ovu izložbu u Domu omladine, i da svi zajedno pokušamo pomoći ženama koje započinju novu etapu u životu – poručili su iz Sigurne kuće.

(Srpskainfo)