Vijesti 18.09.2020.

KUPILI DJEVOJČICU ZA 2.000 KM: Seferovići na saslušanju u Tužilaštvu

ČITANJE: 2 minute

Ljubo Seferović i njegov sin Jasmin danas će biti saslušani u Republičkom javnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinili krivično djelo trgovina djecom, saznaje Srpskainfo.

Osumnjičeni Seferović, koji je javnosti mnogo poznatiji kao optuženi u slučaju koji se vodio za smrt Sarajlije Dženana Memića i u kojem je oslobođen krivice, u novom slučaju trgovine djecom u Srpskoj tereti se da je kupio odnosno na ime dobijanja pristanka za zaključenje prisilnog braka isplatio novčani iznos od 2.000 maraka majci za njenu maloljetnu djevojčicu (15).

Osim Seferovića, za teško krivično djelo prijavljena je i Almasa Sulejmanović, majka maloljetne djevojčice, kojoj je novac za prodaju kćerke isplaćen preko Western Uniona.

Naime, policija je tokom akcije sprečavanja prosjačenja na području Banjaluke u martu ove godine privela maloljetnu djevojku s četvoromjesečnom bebom. S obzirom da se radilo o maloljetnici, slučaj je nakon dokumentovanja u banjalučkoj policiji prosljeđen nadležnom Centru za socijalni rad u Banjaluci.

Daljnjim provjerama službenici Centra dolaze do informacije da je privedena maloljetnica ustvari dijete čija je otmica još prije dvije godine prijavljena na području Mostara. Kako se radilo o pripadnici romske populacije, nadležne službe uopšte nisu davale značaja ovoj prijavi, koju je zvanično podnijela majka djevojčice, niti se uopšte znalo za ovaj slučaj, sve dok majku na telefon nisu pozvali službenici Centra za socijalni rad iz Banjaluke.

Četiri mjeseca kasnije, MUP Republike Srpske podnio je izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu zbog krivičnog djela trgovina djecom protiv Ljube Seferovića iz Sarajeva, njegovog sina Jasmina, te Almase Suljemanović iz Mostara, majke maloljetne djevojčice, koja je prodana za 2.000 maraka.

Prema navodima iz izvještaja, osumnjičeni su u periodu od od decembra 2018. do februara ove godine, kada je slučaj otkriven, na području Banjaluke izvršili krivično djelo “trgovina djecom”.

(E.M/banjaluka.net)

Oznake: trgovina djecom