Vijesti 08.11.2016.

Kupusarska mafija u Banjaluci!

ČITANJE: 2 minute

Misleći da kupuju kupus “varaždinac” brojni Banjalučani su nasjeli na trik vještog prodavca koji im je prodao trulež umotanu u listove ove vrste!

Kupus koji važi za kvalitetnu sortu za kiseljenje “planuo” je sa jednog od kamiona na banjalučkoj Novoj pijaci proteklih dana. Vješti, ali još uvijek nepoznati prodavac, Banjalučanima je “uvalio” ko zna koliko vreća običnog bijelog i trulog kupusa umotanog u listove “Varaždinca”.

Jedan od prevarenih Banjalučana koji je na pijaci pazario pet vrećica kupusa misleći da se radi o “varaždincu”, ispričao je za SrpskaCafe da se zaprepastio kada je shvatio da je nasjeo na trik prodavca koji mu je prodao obični truo kupus.

– Da ga vidim, morao bih da mu čestitam na prevari. Ubijedio me da je “varaždinac”, ta neka sorta koja je kvalitetnija, a onda i da moram da čekam tri dana dok ne otvorim vreće, dok sazri. Rekao mi je da ga je tek obrao i da mora da stoji koji dan dok sazri. I ja sam tako i uradio. Kad sam otvorio vreće i počeo da odmotavam bijeli i to još truo kupus, sebi nisam mogao da dođem. Svaka glavica je bila umotana u dva lista “varaždinca” a ja sam kupio pet vreća toga. Još sam u šoku, svaka mu čast kako me prevario – priča on.

Na slikama koje nam je poslao, vidi se dobro kako je bijeli obični kupus zamotan u listove druge sorte. On kaže da je slike napravio da može da pokaže prijateljima. Kaže da je dobro prošao zato što je kupio manju količinu.

– Kupio sam svega pet vrećica po četiri marke, odnosno izgubio sam 20 maraka. Da je barem taj bijeli valjao, pa da ga iskoristim, već je i on bio truo. Međutim, čovjek ispred mene kupio je sigurno 20 vrećica. Sumnjam da se smijao kao ja. Bila je velika dužva na pijaci taj dan, kupovali su ljudi mnogo od tog prodava, ali niko od nas nije gledao ko je i šta je. Osim toga, dobro se zaštitio pričom o čekanju da kupus sazri za tri dana. Toga se nikad ne bih sjetio – priča naš sagovornik.

Šalu na stranu, iako se prevarant dobro potrudio i cijelu noć umotavao svaku glavicu pojedinačno u listove druge sorte da bi ga prodao po cijeni koja je možda jednu marku skuplja, za sada još nemamo informaciju da li se neko obratio nadležnima i prijavio slučaj.

U Inspektoratu RS kažu da nije bilo prijava ovog slučaja.

(srpskacafe.com)