Region 07.10.2022.

KURTIJA PROZIVAJU U PRIŠTINI: “Zna on zašto ga je Koštunica pustio iz srpskog zatvora”

ČITANJE: 1 minuta

Bivši poslanik Alijanse za budućnost Kosova Daut Haradinaj zatražio je formiranje parlamentarne istražne komisije koja bi istražila privilegije Albina Kurtija dok je bio u zatvoru u Srbiji.

Haradinaj je, kako prenose prištinski mediji, upitao “kako je moguće da baš Kurti tada bude izabran da da intervju međunarodnom mediju, iako je među zatvorenicima bilo mnogo velikana”.

„Potrebno je da napravimo parlamentarnu istražnu komisiju jer je reč o premijeru Kosova. Tražim da se otkrije zašto je ova osoba izabrana u tako teškoj situaciji, za vreme Miloševićevog režima, da da intervju međunarodnom mediju. U vreme kada mnogo zvučnija imena nisu ugledala svetlost dana, on je izabran da da intervju“, rekao je Haradinaj.

Haradinaj, izmedju ostalog, smatra da bi formiranje istražne komisije o tom pitanju trebalo da podrže i poslanici vladajuće stranke.

„Nekoliko meseci nakon pada Miloševića, bivši predsednik Vojislav Koštunica doneo je izvršnu odluku o oslobadjanju Kurtija. Kurti zna zbog čega je oslobođen. Ako odbije da kaže, trebalo bi da napravimo skupštinski odbor. Ne isključujem mogućnost preduzimanja takve inicijative. Razgovarali smo o tome, mislim da nam nedostaju brojevi za skupštinski odbor, ali sam siguran da će nas opozicija podržati. Logično je da ga podržava i Samoopredeljenje, to nije na Kurtijevu štetu, nego samo želimo istinu“, rekao je Haradinaj, prenose agencije.

(SB)

Oznake: Albin Kurti