Vijesti 27.03.2021.

Kusturić: Ako bude potrebe poslaćemo dva helikoptera u potragu za dječakom

ČITANJE: 1 minuta

Helikopterski servis Republike Srpske od jutros je uključen u potragu za desetogodišnjim dječakom Vukašinom Samardžijom, koji je nestao u četvrtak na području Nevesinja, potvrdio je Srni direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

“Od rane zore smo uključeni u potragu i sa jednim helikopterom pretražujemo teren. Ako bude potrebe, poslaćemo još dva”, rekao je Kusturić i dodao da se potraga obavlja u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srpske i Civilnom zaštitom.

Nenad Ikonić iz Republičke uprave civilne zaštite rekao je Srni da je na terenu oko 300 ljudi i oko 120 pripadnika Gorske službe spašavanja.

“Uključen je Helikopterski servis Republike Srpske, radimo potragu iz vazduha, uključili smo dronove sa termalnim kamerama, potražne pse. Uključeni su svi resursi”, rekao je Ikonić, koji rukovodi akcijom.

On je naveo da je potraga rađena cijelu noć.

Iz Civilne zaštite zamolili su mještane Bojišta da pregledaju štale i pomoćne objekte posebno u blizini dječakove kuće.

Pas šarplaninac, koji je bio sa dječakom kada je posljednji put viđen, vratio se kući.

Policijska stanica Nevesinje prijavu o nestanku dječaka primila je juče ujutro.

Dječak je visok oko 130 centimetara, sitne je građe, crne kose i crnih očiju. Posljednji put je viđen u plavoj jakni sa bijelim šarama, sivoj trenerci i braon gumenim čizmama. Smatra se da se dječak udaljio biciklom sa psom šarplanincem, koji se juče vratio kući.

(Srna/A.M.)