Sport 28.07.2016.

Kusturić: Radimo sve prema propisima

ČITANJE: 3 minute

Dejan Kusturić, predsjednik Fudbalskog kluba Borac, istakao je da se u banjalučkom klubu sve radi prema propisima nakon što je Sindikat profesionalnih fudbalera “Nezavisnost” iz Srbije pozvao sve da izjegavaju dolazak u Borac.

Iz Sindikata “Nezavisnost” na svojoj zvaničnoj stranici na društvenim mrežama juče su napisali:

“Obavještavamo sve naše članove da u širokom luku izbegavaju odlazak u FK Borac Banjaluka jer jedino što tamo može da im se desi su problemi i ucene od strane klupskih funkcionera…”

Mirko Poledica, predsjednik ove organizacije, u razgovoru za “Nezavisne” rekao je da je upoznat s problemima koje neki igrači navodno imaju ili su imali u Borcu, ali tačna imena nije mogao saopštiti jer se nalazi na odmoru.

“Kada se vratim s odmora odmah ću pripremiti i podneti zahtev protiv Borca u FIFA. Tražićemo da se izreknu ozbiljne finansijske sankcije u skladu s FIFA pravilnikom o statusu igrača, član 17. stav 4. Mi smo ranije to već radili, FIFA je tu jako rigorozna i plašim se da će doneti odluku kojom će Borac možda biti čak izbačen u najniži niži rang”, rekao je Poledica.

Tvrdi da postoje indicije da je nakon završetka prošle sezone prema igračima postupano suprotno pravilima tako što su donošene subjektivne odluke.

“Vidim da je navodno klub doneo odluku da ih kazni oduzimanjem nekog novca od plate, a pod obrazloženjem da se nisu zalagali. To je u suprotnosti sa FIFA pravilnikom”, rekao je Poledica i dodao:

“FIFA izričito brani subjektivne kazne. Kada igrač igra utakmicu, a klub ga kazni zbog nezalaganja, to FIFA neće prihvatiti jer je to subjektivna ocena. Vi možete dati na utakmici tri gola, a da vas neko kazni što niste dali četiri, to su guposti.”

Osvrnuo se i na navodne ucjene. Tvrdi da pojedinim igračima iz Borca nisu željeli dati dokumentaciju za nesmetan odlazak iz kluba.

“Jedan igrač ima opciju da napusti klub kao slobodan igrač. Ne znam kako se tačno zove, a oni ga bukvalno primoravaju da on prvo potpiše papir kojim se odriče nekih svojih potraživanja koja je zaradio. Ima još nekih igrača iz Srbija koji su doživeli sličnu sudbinu u Borcu”, tvrdi Poledica.

U Borcu nisu mnogo željeli da komentarišu ove navode Sindikata.

“Ne znam detalje i na šta se fudbaleri tačno žale, ali ako misle da su oštećeni imaju pravo da se žale. Međutim, sve što se u Borcu radi, radi se u skladu sa Statutom kluba i po internim aktima. Igrači su dužni da se pridržavaju pravila kluba, ako neki prekrše ta pravila mogu biti kažnjeni. Takođe, svi znaju da imaju bonuse kada naprave dobar rezultat”, rekao je Kusturić.

Neki igrači su podržali status Sindikata “Nezavisnost”, a među njima je i nekadašnji igrač Borca Željko Đokić, koji je istakao da se slaže s nevedenim tvrdnjama, a ova poruka je poslata sa njegovog fb profila.

Vezana vijest: Sindikat fudbalera “Nezavisnost”: Izbjegavajte banjalučki Borac

(nezavisne.com)