Sport 26.01.2022.

KUVALJA: U planu velika biciklistička trka od Srpske, preko Srbije, do Rusije

ČITANJE: 2 minute

Direktor Saveza za sport i rekreaciju Republike Srpske Vladimir Kuvalja najavio je da je u planu veliki projekat saradnje u sportu između Republike Srpske, Srbije i Rusije, ali i organizovanje velike biciklističke trke od Srpske, preko Srbije, do Rusije.

“Planirano je otvaranje centra za razvoj sportske saradnje Srbije, Republike Srpske i Rusije, koji će imati zadatak, prije svega, da se povežu sportski savezi iz ove tri zemlje”, izjavio je novinarima Kuvalja u Beogradu.

On je u Ruskom domu uručio Posebna priznanja za razvoj i unapređenje sportske saradnje Srbije i Republike Srpske, koja dodjeljuje Savez za sport i rekreaciju Republike Srpske i Biciklistički savez Srpske.

Kuvalja je istakao da će se raditi na projektu čiji je cilj organizovanje velike međunarodne biciklističke trke iz Banjaluke, odnosno Republike Srpske, preko Srbije, do Rusije, a njen završetak ili početak vjerovatno će biti u Sočiju.

“Naravno, to je malo duži i malo veći projekat, ali nakon što smo realizovali projekat trke Beograd-Banjaluka, za nas prepreka nema. Uz ovakve prijatelje kakve mi imamo, mislim da to neće biti veliki problem”, rekao je Kuvalja.

On je dodao da bi sjedište tog centra trebalo da bude u Beogradu, a da će kancelarije biti otvorene u Moskvi ili Sočiju i u Banjaluci.

Povodom današnjeg uručenja priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama, koji su podržali projekat Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka”, Kuvalja je naveo da je to način da zahvali Srbiji, Republici Srpskoj i Rusiji, koja se uključuje u ove projekte upravo od danas.

On je istakao da je Srbija uvijek bila podrška Srpskoj u svim oblastima, pa i u sportu, a primjer sportske saradnje je upravo trka “Beograd-Banjaluka”, koju su vlade i Srpske i Srbije proglasile za najveći sportski događaj kada je riječ o specijalnim paralelnim vezama u ovoj oblasti.

Kuvalja je napomenuo da je ova trka prepoznata i od institucija i pojedinaca i da ima međunarodni karakter, te posebno istakao podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i njegovog šefa Mlađena Cicovića.

“Prva vrata koja su bila otvorena su od Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, gdje nas je šef Predstavništva Mlađen Cicović primio kao porodicu i tada je u Srbiji trka zaživjela. Pored Cicovića, podršku su dali i predstavnici gradova, kao što je grad Beograd, ali i mediji”, rekao je Kuvalja.

(Srna/SB)