Vijesti 30.09.2016.

Kuzmićima plac prepreka do nove kuće

ČITANJE: 1 minuta

Deložacija porodice Radomira Kuzmića iz kuće u banjalučkom naselju Česma odgođena je za tri mjeseca, jer su im nadležni obećali pomoć u gradnji novog doma, ali pod uslovom da sami obezbijede građevinsko zemljište.

Riječ je o porodici koja je za vrijeme rata kuću u selu pored Slavonskog Broda mijenjala za kuću u Banjaluci, ali, na inicijativu starih vlasnika, taj ugovor je poništen.

Pomoćnik ministra za izbjeglice i raseljena lica RS Drago Vuleta kaže da su spremni pomoći porodici Kuzmić.

– Prvi put Kuzmić je izrazio spremnost da prihvati drugo rješenje, shvativši da ne može više ostati u ovoj kući. Ovu porodicu ćemo uključiti u projekte koje realizujemo, ali s tim da oni sami obezbijede građevinsko zemljište – rekao je Vuleta i dodao da će im u međuvremenu ponuditi alternativni smještaj.

Međutim, Kuzmić ističe da nema novca ni za osnovne potrebe porodice, a kamoli za kupovinu građevinskog zemljišta, koje košta oko 20.000 KM. On je pozvao Gradsku upravu Banjaluka da mu pomognu i obezbijede komad zemlje u Česmi. Kuzmić je prije više od mjesec prijetio da će se dići u vazduh, ako dođe do deložacije.

(Glas Srpske)