Vijesti 17.05.2021.

“KVALIFIKACIJSKI BOJ”: Brigadir Blavicki otkrio detalje početka vježbe na Manjači (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Brigadir Slaven Blavicki, direktor vježbe “Brzi odgovor 21” obratio se danas medijima povodom održavanje vojne vježbe pripadnika Oružanih snaga BiH sa vojskom SAD.

Vježba “Brzi odgovor 21” realizira se u sklopu multinacionalne vježbe “Branilac Evrope 21”, u kojoj pored američke vojske, vojske Kanade, evropskih NATO-saveznika i partnera sudjeluju i OSBiH, prenosi Slobodna Bosna.

– Američke snage stigle su preko vikenda u Bosnu i Hercegovinu, njih negdje oko 650, i trenutno su raspoređeni na tri lokacije unutar BiH – rekao je Blavicki.

Ističe da mu je veliko zadovoljstvo kazati da vježba “Brzi odgovor 21” zvanično počinje kvalifikacijskim bojem i gađanjem od pripadnika snaga SAD.

– Borba gađanja se provodi na glavnom poligonu za obuku Oružanih snaga i provodi se lakim pješačkim naoružanjem – objasnio je direktor vježbe Slaven Blavicki.

Naglašava da mu je drago što mediji i javnost izražavaju veliko interesovanje za ovu vježbu.

– Mediji će moći snimiti događaje na terenu pripadnika SAD i naših oružanih snaga samo na dan “Visoki uzvanici” koja se održava 22. maja. Do tada ćemo nastojati osigurati javnosti naše snimke sa terena – poručio je za kraj brigadir Slaven Blavicki.

(SB)

Oznake: Slaven Blavicki