Sport 08.10.2020.

KVALITETNE BORBE: Na turniru “Velikani Slavije” takmičari iz pet zemalja

ČITANJE: 2 minute

Međunarodni bokserski turnir “Velikani Slavije” biće održan u subotu od 19 časova u Sportskoj dvorani “Borik”, a na njemu će nastupiti takmičari iz pet zemalja.

Biće ovo 17. izdanje ove smotre, koja se prvih 14. puta održavala pod imenom “Memorijal Radovana Bisića”. Od ove godine turnir je ponovo uvršten u kalendar Evropske bokserske federacije (EUBC), piše Glas Srpske.

– Prvobitno je bilo planirano da smotra traje dva, pa čak i tri dana, ali su zbog epidemiološke situacije mnoge reprezentacije otkazale nastup, tako da ćemo sav program zbiti u jedan dan. Naime, u samo posljednjih desetak dana imali smo sedam, osam otkaza, jer bokseri iz pojedinih zemalja po povratku iz BiH u svoju državu morali bi u izolaciju u trajanju od 14 dana. To je za mnoge bilo neprihvatljivo i otkazali su učešće – naglasio je sekretar Bokserskog kluba Slavija Vlado Majstorović.

Ipak, očekuju se kvalitetne borbe, koje nažalost gledaoci u dvorani neće moći vidjeti, ali hoće putem malih ekrana.

– Osim boksera iz Republike Srpske, odnosno BiH sa nama će biti i takmičari iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Kipra. Već je poznato sedam parova, ali očekujemo da ćemo uspjeti da ih napravimo još nekoliko, tako da bi trebalo da bude između 10 i 12 borbi. Nažalost u “Boriku” neće biti gledalaca, ali će svi ljubitelji “plemenite vještine” dešavanja iz banjalučkog hrama sporta moći pratiti putem kanala “Arena sport 4”, koji će vršiti direktan prenos – nastavio je Majstorović.

Svi takmičari, kao i treneri i službena lica koji dolaze na ovaj turnir moraće da imaju urađene “kovid” testove, koji nisu stariji od 48 časova da bi se izbjegla mogućnost bilo kakvog širenja virusa korona.

– Vjerujem da će sve proteći u najboljem redu i da ćemo za organizaciju dobiti visoke ocjene. Delegat ove smotre trebalo bi da bude Bjelorus Pjetr Vinik, ali smo još u pregovorima sa EUBC da to bude neko iz okolnih zemalja zbog smanjenja troškova. Naime, Slavija nije baš u najpovoljnijoj finansijskoj situaciji, ali nismo htjeli da prekinemo tradiciju održavanja ove smotre. Međutim, želimo da troškove smanjimo na najmanju moguću mjeru – dodao je Majstorović.

Kao i svih prethodnih godina organizator ovog turnira Bokserski klub Slavija predvidio je nagrade za najbolje takmičare. Uz pehare biće tu i novčanih nagrada, a dobiće ih najbolji bokser, najbolji tehničar i najborbeniji par, koje će izabrati žiri.

(SB/banjaluka.net)