Magazin 13.11.2017.

“Lagana životna priča” by Dejan Tihonov

ČITANJE: 2 minute

Banjalučanin Dejan Tihonov pokrenuo je zanimljivu priču na društvenim mrežama, zapisivanja i bilježenja “laganih životnih priča”. Unazad stotinu dana je bilježio svoje lagane životne priče uz kafu.

Ispričao nam je kako je sve počelo:

Danas, kada svi negdje žurimo i kada vodimo ubrzan način života koji ostavlja dubok trag u nama i utiče na našu energiju i kvalitet življenja jer nam je sve drugo preče osim nas samih, bilo bi dobro odvojiti bar pola sata svaki dan za sebe. Bilo na kojem terenu da smo sportskom, poslovnom, životnom, ljubavnom, sve nam je ubrzano da bi mogli stići obaviti sve obaveze i dan od 24 sata nam postaje kratak. U svoj toj jurnjavi mnogi od nas ne obrate pažnju, ne urade ništa za sebe i osjete prostor oko sebe, svi mi imamo bar 30 min dnevno priliku za LAGANU ŽIVOTNU PRIČU.

STA JE LŽP?

LŽP je lagana životna priča moja, a želim da postane i vaša svakodnevnica. Svako ima za sebe da odvoji 30 minuta i osjeti sve što će vas usrećiti a da toga ponekada niste ni svjesni. Neka ti trenuci postanu vaša navika.

Moja lična LŽP je nes kafa. Nebitno mi je koje je doba dana ili gdje se nalazim, moram odvojiti bar pola sata da u miru popijem nes kafu i uživam u tom trenutku. Sto dana sam kačio fotografije nes kafe i svaki put sam to radio iz nekog drugog mjesta. U tih sto dana sam nailazio na razne komentare. Od da sam pao sa „baglama“ tipičnih banjalučkih hejtera, brisanja sa FB, do najpozitivnijih komentara. Sve u svemu LŽP je postao brend i način života. Šta će vama biti LŽP to je na vama da odlučite ali imajte jedno na umu.

”Svaki dan je različit, samo jedan trenutak u danu može biti isti. To je trenutak koji ste odvojili samo za sebe.”

(blmojgrad)