Sport 29.11.2017.

“Lakše finansirati malu Krupu nego velikog Borca”

ČITANJE: 3 minute

Prvi čovjek Borca Branko Kovačević izjavio je da se banjalučki klub trudi da osigura finansijska sredstva fudbalerima kako ne bi na prvenstvenu pauzu otišli praznih džepova.

Crveno-plavi će prije jesenje pauze u Premijer ligi Bosne i Hercegovine odigrati dva derbija – protiv Sarajeva na “Koševu” i Širokog Brijega u Banjaluci, ali su u utorak “odmarali od treninga”. Umjesto toga, održali su sastanak sa direktorom Dejanom Lukendićem, a tema sastanka bila je isplata dugovanja.

“Ne sumnjam da će momci u preostala dva kola dati sve od sebe da naprave dobar rezultat. Mislim da imamo šta da pokažemo na ‘Koševu’, te da se pobjedom nad Širokim Brijegom oprostimo od naših navijača za ovu sezonu. Sa druge strane, mi kao uprava se trudimo da oni na odmor odu zadovoljni što se finansija tiče. Znate u kakvom vremenu živimo, nije lako, ali uspjećemo. Legendarni igrač Borca Momčilo Bobi Spasojević mi je jednom rekao, da ni 70-ih godina kada se živjelo u stabilnom sistemu nije bilo dovoljno novca, a kamoli sad. Moramo biti svjesni u kakvom vremenu živimo. Još nešto, lako je finansirati male klubove kao što su Krupa, Kakanj i slično, mnogo je teže održavati ozbiljne sisteme i velike klubove kakav je Borac”, izjavio je Kovačević za klupski sajt.

Predsjednik crveno-plavih boravio je u Beogradu na sastanku sa čelnicima Crvene zvezde.
Marinović i Jović kandidati za trenera
Vinko Marinović i Dragan Jović glavni su kandidati za trenera Borca, pišu “Nezavisne novine”. Marinović je trenutno selektor mlade reprezentacije BiH, dok je Jović bez angažmana nakon što je u Angoli sa Prvim avgustom osvojio dvije vezane titule šampiona.

“Juče sam ponovo na Marakani imao jedan sastanak sa predsjednikom crveno-bijelih Svetozarom Mijailovićem, te počasnim predsjednikom Crvene zvezde Draganom Džajićem. Cilj sastanka je unapređnje saradnje dva kluba prije svega kad je u pitanju omladinska škola. Za ljude iz Zvezde, Borac je klub broj jedan u Republici Srpskoj. Svjesni su i oni kakve je igrače naša škola iznjedrila i koliko njih je i igralo u crveno-bijelom dresu. Upoznati su takođe i sa odličnim rezultatima koje ove sezone postižu naše mlađe kategorije. Sa druge strane Zvezdini klinci preuzimaju primat u Srbiji, klub mnogo ulaže u infrastrukturu i to je nešto što i mi možemo prepisati, da tako kažem kod nas. Ima tu još nekih stvari koje će se desiti u budućnosti. Ne bih sad sve da otkrivam. Mi smo i ranije imali saradnju sa Beograđanima i njima nije jasno kako do sada to nije bilo još intenzivnije”.

Kovačević je na pitanje o ambicijama u zimskom prelaznom roku odgovorio da ne voli mnogo da obećava.

“Jednostavno napravićemo presjek, struka će reći svoje pa ćemo u skladu s tim i djelovati, kada su u pitanju i trener i pojačanja. U Borcu više neće igrati igrači koji žele brzu zaradu već igrači koji su svjesni da će im ovaj klub biti na prvom mjestu i značajna stavka u njihovoj biografiji i karijeri”, podvukao je prvi čovjek kluba sa banjalučkog Gradskog stadiona.

(Mondo)