Vijesti 29.12.2015.

Laktaši i Banjaluka: SIPA pretresla objekte na četiri lokacije

ČITANJE: 1 minuta
SIPA
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA juče su na području Laktaša i Banjaluke pretresli objekte na četiri lokacije zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima poreska utaja ili prevara, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljeno skladištenje robe i obmanjivanje kupaca.

Pretreseni su poslovni objekti dvije pravne osobe i Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, a u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Tokom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta ilegalna linija za pretakanje i preradu baznih ulja i njihovo pretvaranje u pogonsko gorivo, poslovna dokumentacija, automatska puška, ručna bomba, više komada municije i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U službenim prostorijama SIPA-e danas se (29.12.2015. godine) u svojstvu osumnjičene saslušava osoba inicijala G.P. Protiv navedene osobe Tužilaštvu BiH u prethodnom periodu podnesen je izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu, a rad na predmetu se nastavlja.

(NN)