Vijesti 24.10.2015.

Laktaši: Lopovi kradu rasne pse

ČITANJE: 2 minute
Staford

Rasni psi su posljednjih dana postali meta lopova na području Trna, opština Laktaši, a do sada je ukraden američki staford terijer, a zabilježen je i pokušaj krađe psa rase samojed.

Vlasnici su slučajeve prijavili policiji, a kako kažu, policajci su im prilikom uviđaja rekli da sumnjaju na neke osobe iz Kuljana, Jablana i Lazareva.

Danijelu Jevtiću iz Trna je ukraden američki staford terijer prije sedam dana, a ne misli da se pas sam otkinuo jer nikad nije odlazio od kuće i ogrlica koju je imao je presječena.

– Tog psa kao štene sam platio 200 evra. Slučaj sam prijavio policiji nakon dva dana jer sam mislio da je otišao od kuće tu negdje i očekivao sam da se vrati. Kod mene je nakon krađe psa ukraden čak i veš koji je bio vani na sušenju – ispričao nam je u petak Jevtić.

On kaže da su mu iz policije rekli da će javiti šta je s istragom, međutim nikakve povratne informacije do petka nije dobio. Na naše pitanje CJB Banjaluka znaju li za ove slučajeve, odgovorili su da su pitanje proslijedili Policijskoj stanici u Laktašima. Jevtić priča i da je sam pokušao da  pronađe  svog ljubimca  na stranicama oglasa na internetu.

Nakon ove krađe psa u Šumadijskoj ulici u Trnu lopovi su pokušali da ukradu i psa rase samojed, u vlasništvu porodice Lisica.

– Meni su pokušali da ukradu psa  u noći nedjelja na ponedjeljak, bilo je nevrijeme, a pas nije bio zatvoren katancem. Onaj ko je pokušao da ga ukrade otvorio je kućicu, ali nije uspio vjerovatno zato što je vidio da smo budni. Kako je padala kiša, policija nije našla otiske – kaže Dragana Lisica, dodajući da planira staviti video-nadzor.

(NN)