Vijesti 01.08.2016.

Laktaši: Nađa Turudija uspješno se izborila sa još jednom teškom operacijom

ČITANJE: 1 minuta

– Veliki borac hrabrog srca, četvorogodišnja Nađa Turudija iz Laktaša, uspješno se izborila sa još jednom u nizu teških operacija u bici ljekara i roditelja za njeno srećnije djetinjstvo.

Operacija je obavljena na Univerzitetskoj dječijoj klinici u Beogradu. Hrabra djevojčica, naoružana osmijehom, od rođenja se bori sa rijetkom genetskom anomalijom urogenitalnog trakta, a jedinoj joj je u Evropi dijagnostikovana kombinacija tog poremećaja i upalne bolesti crijeva ulcerozni kolitis.

– Skupi lijekovi, biološka terapija i sve što smo pokušali, nažalost, nisu dali efekta. Naša djevojčica je morala na operaciju, a kesa na njenom stomačiću ostaje doživotno – ispričala je majka Dušica Turudija, koja je sve Nađine bolove i uzdahe, preživljavala zajedno s njom u klinici u Tiršovoj.

Majka ističe da je njena heroina još jednom pokazala koliko snage i hrabrosti ima kada je nakon samo 24 sata od operacije koja je trajala gotovo sedam časova ustala bez pomoći i prošetala bolničkom sobom, presrećna jer su mukotrpni bolovi napokon prestali.

– Kesa na stomaku i stoma su spasile Nađu i ostaju doživotno, ali nećemo dozvoliti da nas to porazi i bude naše obilježje – kazala je Turudija.

U trenutku razgovora majka i djevojčica su se spremale na put kući gdje su ih s nestrpljenjem čekali otac Mladen i brat Ognjen.

(Glas Srpske)