“LAKTAŠI OPEN”: Preko 600 džudista na prvom danu takmičenja

Više od 600 najmlađih džudista nastupilo je prvog dana na 18. po redu međunarodnom turniru “Laktaši open”.

Najbolji klubovi iz regiona, ali i šire i ove godine daju sve od sebe da se prikažu u najboljem svjetlu, a organizatori su prezadovoljni sjajnim odzivom. Generalni sekretar Džudo Saveza Republike Srpske Siniša Đukić smatra da bi ovogodišnje izdanje moglo da bude jedno od najuspješnijih do sada, a tek sutra slijede prave poslastice.

“Ovo ovdje je uvod u ono što nas očekuje sutra. Danas je ovdje 600 najmlađih takmičara, sutra je za očekivati oko 400, tako da se nadamo da ćemo ove godine prebaciti broj od 1000 takmičara”, rekao je Đukić.

Ove godine prvi put u Laktaše stigli su i članovi Džudo kluba Respekt iz Sofije. Nadaju se medaljama, ali svjesni su da će im za to biti potrebno dosta truda. Kao i prethodnih 17 godina, na turnir su došli i džudisti iz Bihaća.

“U Laktašima sam prvi put, a u Republiku Srpsku dolazim šest-sedam puta godišnje. Bio sam u Zvorniku, Prnjavoru, a svake godine idemo i u Mostar”, rekao je Denislav Zlatanov.

Njegov kolega, iz Džudo kluba Una iz Bihaća Fikret Bečić sa svojim klubom dolazio na svih 17 prethodnih turnira. Nada se da će tradiciju da nastavi i naredne godine.

“Mi se ovdje osjećamo kao kod kuće. Imamo istog trenera i uvijek se družimo. Srećemo se na različitim takmičenjima svake sedmice, tako da smo baš zadovoljni”, rekao je Bečić.

Kao što je u Laktašima svojevremeno svoj put ka vrhu krčio Majdov, ovog vikenda stasavaju možda neke nove nade ovog sporta. Kako kažu, prezadovoljni su uslovima koje imaju.

Iz Laktaša će i ove godine otići lijepa slika u region, a domaćin turnira nada se još uspješnijoj manifestaciji i naredne godine.

(ATV)

Gradski tamburaški orkestar muzikom pruža podršku u borbi protiv koronavirusa

Večeras je u Banjaluci trebao početi 19. Evropski festival trzalačkih instrumenata “Veče uz tamburu 2020”, koji je otkazan zbog situacije uzrokovane koronavirusom. Umjesto festivala Gradski tamburaški orkestar će narednih dana svojom muzikom pružiti podršku svima u borbi protiv korona virusa. Poslušajte njihovu izvedbu poznate italijanske pjesme “L'Italiano”:

DODIK: Mobilna bolnica ostaje u vlasništvu Vlade

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je večeras na banjalučkom aerodromu dočekao prvi avion sa opremom za mobilnu bolnicu, rekao je da će sutra stići drugi kontingent opreme. Podsjetio je da je Vlada Srpske za nabavku pokretne bolnice izdvojila 3,6 miliona KM. “Mislim da je ovo dobar potez vlasti Srpske, ova bolnica može da

Umjetnička strana epidemiologa Kona oduševila Srbiju

Doktora Predraga Kona, načelnika Jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje i člana Vladinog kriznog štaba za borbu protiv korona virusa znamo kao jednog od najboljih epidemiologa u Srbiji, kojeg i danas svakodnevno slušamo i gledamo tokom epidemije COVID-19. Rijetko ko, međutim, zna za njegovu umjetničku stranu, ali u svom svijetu on i

Na banjalučki aerodrom stigao prvi avion sa opremom za mobilnu bolnicu

Na međunarodni aerodrom u Mahovljanima kod Banjaluke večeras je sletio prvi avion iz Njemačke sa opremom za mobilnu bolnicu koju je nabavila Republika Srpska u okviru borbe protiv virusa korona. Avion je dočekao srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, opremu su preuzeli predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, javlja