Vijesti 24.11.2017.

Laktaši: Osumnjičeni za teške krađe policajcu prijetio pištoljem

ČITANJE: 2 minute

Mirko Kukić (52) iz Laktaša osumnjičen je da je zaprijetio policajcu da će ga ubiti, te da je uperio u njega pištolj, saznaju “Nezavisne”.

Kukić i Goran Babić (46) iz Banjaluke su prethodno, u srijedu tokom noći, bili u BMW-u koji je policija zaustavila u Jakupovcima, opština Laktaši, jer se sumnja da je to vozilo učestvovalo u teškoj krađi.

“Dok su policajci kontrolisali vozača Gorana Babića, suvozač je izašao i počeo da bježi. Nedugo zatim policajac ga je sustigao, ali je on uperio pištolj u policajca, te se oglušilo na naređenje da odloži oružje, već je prijetio da će ga ubiti, a zatim preskočio prepreku i pobjegao”, pojašnjava sagovornik “Nezavisnih”.

Iste noći, Kukić je pronađen, identifikovan i uhapšen, a kod njega je pronađen i pištolj kojim je prijetio policajcu. Za taj pištolj je kasnije utvrđeno da je ranije, zajedno sa većom količinom novca, ukraden na području opštine Laktaši.

Kukić i Babić su juče, uz izvještaj o dvije teške krađe, te izvještaj koji se odnosi na pripremanje teške krađe, ali i uz izvjaštaj za napad na službeno lice, sprovedeni u  Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

U proteklih deset mjeseci evidentirano je ukupno 15 slučajeva napada na policajce ili sprečanje policajaca da rade svoj posao, ali i 110 slučajeva ometanja državnih organa u obavljanju javnih funkcija.

“Ovakvi i slični primjeri, kojima su policijski službenici svakodnevno izloženi tokom obavljanja svoje dužnosti, pokazatelji su rizika i opasnosti sa kojima se susreću, ali i težine profesije koju obavljaju sa ciljem zaštite lične i imovinske bezbjednosti građana”, saopštila je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

(Nezavisne)