Vijesti 25.09.2018.

LAKTAŠI Otvoreno područno odjeljenje Muzičke škole “Vlado Milošević”

ČITANJE: 1 minuta

Juče je, u Galeriji Kulturnog centra Laktaši, otvoreno područno odeljenje JU Muzičke škole “Vlado Milošević” Banjaluka.

Na svečanom otvaranju su pored učenika i roditelja, prisustvovali i govorili ministar Prosvjete i kulture RS Dane Malešević, načelnik Opštine Laktaši Ranko Karapetrović, te direktorica Kulturnog centra Slađana Čovičković i direktor JU Muzičke škole “Vlado Milošević” Banjaluka, Damir Jovanić.

Inicijativa za otvaranje područnog odeljenja postoji skoro osam godina, povoljni uslovi su se stekli ove školske godine, na radost đaka i njihovih roditelja, ali i muzičke škole.

“Veliko interesovanje je odmah na početku opravdalo naša očekivanja i našu potrebu za otvaranjem muzičke škole u Laktašima. Otvorena su četiri odsjeka- violina, gitara, klavir i harmonika, te pripremno odeljenje”, naveli su iz JU Muzičke škole “Vlado Milošević” Banjaluka.

Tako da se u muzičku školu upisalo pedesetak đaka, koji će nastavu pratiti u Centru za kulturu i obrazovanje Laktaši i u OŠ “Mladen Stojanović” u Laktašima. Osim važnosti za djecu i njihove roditelje, sa područja Opštine Laktaši, bitno je i to da će pet profesora dobiti priliku za rad i usavršavanje.

(Nezavisne)