Sport 28.09.2019.

Laktaške mjesne zajednice spojio fudbal

ČITANJE: 1 minuta

Sve laktaške mjesne zajednice danas je spojio fudbal. Održan je prvi turnir kome je primarni cilj druženje na koje je stigao i načelnik opštine. 

“Sigurno da, pored jačanja svih poluga mjesne zajednice i usluga, prvenstveno koje se pružaju građanima za poboljšanje kvaliteta života, i ovaj sportski dio je veoma značajan i jačanje sporta sigurno je jedan od prioritetnih zadataka i opštine i mjesnih zajednica”, kaže Ranko Karapetrović, načelnik opštine Laktaši.

“Planiramo da svaka godina kada bude domaćin mjesna zajednica “dana mjesnih zajednica”, da se tada održava i turnir mjesnih zajednica i opština, da nam tu bude i lakša organizacija i nešto kompletnije da bude u tome smislu, naše priče zajedničke”, kaže Dragiša Stanivuković, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Klašnice.

Sportskog duha, druženja i pjesme, nije falilo. Učesnici su za veselje sve sami obezbijedili. Svako je donio šta je mogao. Pričaju, rezultat je u drugom planu.

“Jedno fino druženje, očekujem da ovaj turnir preraste u jednu tradiciju, manifestaciju koja će se održavati svake godine i da se svake godine broj učesnika povećava”, kaže Igor Radeljić, mjesna zajednica Čardačani.

“Jedan korak druženja. Ovo nisu takmičarske ekipe, ovo su faktički preko 30 godina i to je prvo kao vid druženja, a i jedan fin vid okupljanja”, kaže Željko Radić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Jaružani.

Svake godine druga mjesna zajednica biće domaćin. Danas su bili u Velikom Blaškom, a dogodine bi moglo da se zaigra zaigra u Aleksandrovcu.

(atv)