Biznis 15.07.2016.

“Lanaco” nudi šansu mladim inženjerima

ČITANJE: 1 minuta

Kompanija “Lanaco” organizuje 10. “Lanaco” stručnu praksu za studente završnih godina i master studija tehničkih fakulteta.

Nina Kremenović, portparol “Lanaca”, naglasila je da je ovogodišnji konkurs otvoren do 20 jula, te da će praksa biti održana od 1. do 26. avgusta.

“Od 129 studenata završnih godina i master studija tehničkih fakulteta koji su dosad prošli kroz studentsku praksu u ‘Lanacu’, jedna četvrtina je dobila posao u kompaniji”, kazala je Kremenovićeva.

Kao novinu, ona je navela da se kompanija ove godine odlučila da prvi put uvede i stručnu praksu u srednje škole u RS. Branko Dokić, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci, napomenuo je juče da ova praksa ima veliki značaj za studente.

“Svi naši studenti koji su do sada imali priliku da prođu kroz ovu vrstu stručne studentske prakse, zaista su stekli značajna praktična iskustva. Tu, zapravo, imaju priliku da prvi put konkretizuju stečena znanja i pokažu ih kroz praktičan rad”, kazao je Dokić, ističući da je fakultet uz podršku “Lanaca” opremio dvije savremene laboratorije računarske tehnike.

(Nezavisne)