Biznis 12.10.2015.

Lanaco proslavlja 25 godina postojanja

ČITANJE: 2 minute
lanaco
Kompanija Lanaco obilježava 25 godina postojanja i tim povodom na današnjoj pres konferenciji najavili su Svečanu akadeimiju koja će biti održana 15. oktobra u 20 časova u Banskom dvoru.

Nina Kremenović – PR menadžer kompanije je predstavila nekoliko ključnih aktivnosti i događaja povodom srebrnog jubileja kompanije.

– Svečana akademija predstavlja najveći IT i biznis događaj ove godine u Bosni i Hercegovini. Događaj će ugostiti saradnike i partnere iz vodećih svjetskih IT kompanija, visoke zvaničnike, ali i osobe iz javnog i kulturnog života. Na događaju će biti predstavljen razvojni put kompanije, projekti koji predstoje, kao i monografija kompanije pod nazivom „LANACO 25 godina“, a koja predstavlja prošlost, sadašnjost i budućnost kompanije. Svečana akademija je korporativni događaj kojim kompanija LANACO zaokružuje 25 godina svog poslovanja, te najavljuje novu epohu koja simbolično počnje otvaranjem Tehnološkog centra u Poslovnoj zoni „Incel“ u Banjaluci, čiji je kapacitet oko 600 zaposlenih. Svečanoj akademiji predstoji dvodnevni i događaj namijenjen IT stručnjacima pod nazivom „TECH hosted by LANACO“, koji će biti održan 13. i 14. oktobra 2015. godine, u poslovnom centru „Integra“ u Banjaluci- rekla je Kremenovićeva.

Generalni menadžer kompanije Nebojša Ninić  istakao  je takođe da se ova kompanija  više godina spremala za izgradnju prve pametne zgrade u Bosni i Hercegovini.

– Cilj zgrade je da bude u funkciji što adekvatnijeg tehnološkog okruženja za radnike, kako bi bili produktivniji, inovatiniji i kreativniji, te kako bi kompanija Lanaco bila što konkuretnija na svjetskom tržištu. Nove mogućnosti i planovi kompanije Lanaco garantuju uspješnu realizaciju velikih globalnih projekata. Sa sjedištem u Banjaluci proizvodi i rad kompanije Lanaco su konkuretni bilo gdje u svijetu. Glavni cilj je produkcija softvera za svjetsko tržište- naglasio je Ninić.

Gordana Kovačević,  menadžer Sektora za prodaju i marketing rekla je da je u okviru 25 godina rada kompanija Lanaco  razvila uspješnu saradnju sa širokim spektrom partnera iz oblasti obrazovanja, zdravstva, javne uprave, energetike i drugih oblasti.

– Nastojimo svoje proizvode ponuditi na široj svjetskoj teritoriji. Sarađujemo sa najprestižnijim svjetskim partnerima i vodećim imenima u svijetu IT industrije kako bi našem domaćem i regionalnom tržištu ponudili što bolje mogućnosti, trendove i alate za što uspješnije modele poslovanja- istakla je Kovačevićeva.

Lanaco kompanija osnovana je 1990. godine. Danas je najveća privatna sistem integrator i IT kompanija u Bosni i Hercegovini sa oko 250 zaposlenih. Sjedište kompanije je u Banjaluci, a imaju kancelariju i u Beogradu.

(Banjaluka.net)