Politika 01.04.2022.

LAPSUSI I U OPOZICIJI: Za gradonačelnika Bijeljine, u RS i Srbiji žive “dva bratska naroda”

ČITANJE: 2 minute

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine, poručio je da su Bijeljina i Semberija za Vučića i SNS, i po tome se nije izdvojio od ostalih političara opozicije i vlasti u RS, koji su bez izuzetka odabrali istog favorita.

Međutim, Petrovićeva poruka je specifična, jer, za razliku od ostatka političke scene RS, smatra da u Srpskoj i Srbiji žive dva naroda, a ne jedan, isti narod. Bar tako proizlazi iz trećeg pasusa njegovog obraćanja.

– Mir, stabilnost i ekonomski prosperitet nemaju alternativu i to je put koji je trasirala Srbija i koja krupnim koracima korača naprijed zahvaljući politici predsednika Aleksandra Vučića.

Da je to tako to smo osetili i mi u Republici Srpskoj, a posebno mi u Bijeljini, gde nam je Srbija na dohvat ruke i koja za nas predstavlja drugu kuću u koju rado ulazimo.

Za nas nema i ne može biti granice između dva bratska naroda. Nas ne deli reka Drina nego spaja i svaki dan smo sve bliže jedni drugima zahvaljujući projektima, izgradnja mosta i auto-puta, koje nam je obezbedila Srbija pod vođstvom Aleksandra Vučića.

Zato naša bezrezervna i iskrena podrška Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci na izborima u nedelju, kada će građani Srbije da izađu na izbore.

Ubeđen sam da će građani Srbije, kao što će i moji sugrađani, koji će u nedelju izaći na izbore plebiscitarno dati glas Aleksandru Vučiću za njegove ideje i vizije koje će realizovati u narednom petogodišnjem periodu.

Srbija sa Aleksandrom Vučićem garant je mira, stabilnosti i ekonomskog prosperiteta u regionu, a mi u Bijeljini, kao i u Republici Srpskoj bićemo mirniji i spokojniji u ovim turbulentnim vremenima.

Zato u nedelju svi zajedno dajmo glas Aleksandru Vučiću za predsednika Srbije i podržimo njegove liste za parlament, grad Beograd i druge lokalne zajednice – kaže se u saopštenju gradonačelnika Bijeljine, koje su prenijele beogradske Večernje novosti.

(SB)