Vijesti 06.04.2019.

Lauš konačno dobio igralište

ČITANJE: 2 minute

Mališani iz banjalučkog naselja Lauš konačno su dobili svoj prostor za igru, koji je izgrađen u Ulici dr Koste Krsmanovića.

“Na ovom prvom igralištu u jednom od najvećih naselja u gradu postavljeni su rekviziti, u toku su završni radovi, a ovih dana očekuje se i zvanično otvaranje”, rekao je Milan Granula, predsjednik Savjeta MZ Lauš 2.

On je istakao da je njihovo naselje bilo jedino u gradu koje nije imalo dječje igralište i da ih raduje što je izgrađeno.

Granula je izrazio nadu da će uskoro početi i izgradnja drugog dječjeg igrališta na Laušu.

“Došlo je do promjene lokacije na kojoj je trebalo da bude izgrađeno drugo igralište. Umjesto iza crkve, drugo igralište biće u jednom kraku Karađorđeve ulice. Došli smo do zaključka da je ta lokacija ipak bolja, jer je i bliža centru našeg naselja”, kazao je Granula.

Dalibor A. iz ovog naselja rekao je da ovdje ima veliki broj djece i da mu je drago što će konačno imati prostor za igru.

“Ovo igralište nam mnogo znači jer je do sada najbliže mjesto koje je predviđeno za igru bilo na Bulevaru”, rekao je on.

Biljana N., takođe sa Lauša, rekla je da im je ovo igralište bilo potrebno jer nisu imali gdje da dovode djecu da se igraju.

“Stigli su lijepi dani, tako da ću što češće dovoditi svoju petogodišnju kćerku na ovo igralište”, kazala je ona.

Lauš je bio jedino naselje u gradu koje nije imalo dječje igralište zbog čega je Savjet mjesne zajednice, u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, kandidovao izgradnju dva igrališta, jedno na lokaciji u Ulici dr Koste Krsmanovića, a drugo koje će biti izgrađeno u kraku Karađorđeve ulice.

Ovaj projekat je inicijativa vlada Švedske i Švajcarske, a sprovodi ga UNDP u BiH, koji sa 70 odsto sredstava učestvuju u projektima, dok grad učestvuje sa 30 odsto.

(Nezavisne)