Vijesti 17.12.2018.

LAUŠ Raspisan tender za izgradnju kružnog toka kod “Sirana”

ČITANJE: 1 minuta

Za izgradnju kružnog toka u naselju Lauš, kod restorana „Sirano“, ovih dana raspisana je javna nabavka.

Buduća kružna raskrsnica na ukrštanju izuzetno prometne Karađorđeve i Ulice Jovana Raškovića, značajno će olakšati protok vozila na jednoj od najzagušenijih tačaka gradskog saobraćaja.

Proceduru izbora izvođača ovog posla, procijenjene vrijednosti oko 650.000 KM, provodi preduzeće „Putevi Republike Srpske“.

-Grad Banja Luka je uradio potrebnu projektno-tehničku dokumentaciju, dok su proceduru javne nabavke za izbor izvođača radova pokrenuli „Putevi RS“, koje vodi ovaj posao i sa kojim smo potpisali sporazum o realizaciji ovog projekta – kazali su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Kako su istakli, u toku su radovi na gradnji velike kružne raskrsnice na lokaciji budućeg tržnog centra „Delta planet“ na ukrštanju Istočnog tranzita i Ulice olimpijskih pobjednika.

Za iduću godinu planiran je nastavak izgradnje kružnih tokova na više lokacija. U okviru tih planova, dogodine nas očekuje izgradnja ovog tipa raskrnica kod Okružnog suda i Policijske uprave.

Kako su istakli iz resornog odjeljenja, „Putevima RS“ predložiće potpisivanje sporazuma i gradnju kružnog toka kod „Lesnine“, a Grad planira za 2019. godinu kružne raskrsnice na ukrštanju ulica Trive Amelice i Mladena Stojanovića, kod bivše „Mljekare“, te na ukrštanju Krfske i Ulice cara Lazara.

Na području grada ove godine izgrađene su četiri kružne raskrsnice, i to dvije u Aleji Svetog Save, kod zgrada Osnovnog suda i Adiko banke, na Rebrovcu kod crkve, te na ukrštanju istočnog tranzita sa Bulevarom Desanke Maksimović, čime je znatno ubrzan protok saobraćaja.