Vijesti 25.10.2018.

LAUŠ Raspisan tender za izgradnju objekta mjesne zajednice i policijske stanice

ČITANJE: 2 minute

Grad Banja Luka raspisao je javnu nabavku za izbor izvođača radova za za izgradnju novog administrativnog objekta  u naselju Lauš, u kojem će biti smještene mjesna zajednica i policijska stanica.

Time počinje realizacija još jednog velikog projekta, ovaj put u saradnji Gradske uprave i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Procijenjena vrijednost projekta je nešto više od 800.000 KM, a zainteresovani ponuđači mogu dostaviti ponude do 14. novembra.

Kako je predviđeno projektom, budući objekat, koji će se nalaziti na uglu Karađorđeve i Ulice Jovana Raškovića na početku Lauša, biće površine 1.112 kvadratnih metara.

Osim kancelarija za rad mjesne zajednice, ovaj objekat će imati društvenu salu sa oko 150 mjesta, čime će biti riješen višedecenijski problem sa realizacijom društvenih aktivnosti na području jednog od najmnogoljudijih banjalučkih naselja.

Kako su istakli u nadležnom Odjeljenju za komunalne poslove, izgradnjom ovog objekta, po prvi put mjesna zajednica i policijska stanica neće više biti smješteni u tuđim prostorima, što je sada slučaj.

Takođe, u novoj zgradi moći će da se organizuju razni društveni sadržaji, što do sada nije bilo moguće izvesti zbog nedostatka adekvatnih prostorija.

Uskoro, slijedi sličan posao i na Petrićevcu, gdje je planirana gradnja višenamjenskog objekta, u kojem će biti smješteni ambulanta porodične medicine, dječiji vrtić i mjesna zajednica. Prema planu resornog odjeljenja, prva faza realizacije ovog projekta, koja podrazumijeva gradnju ambulante, započeće do kraja ove godine, a naknadno i naredne faze odnosno gradnja vrtića i objekta mjesne zajednice.

Kada je riječ o gradnji objekata društvenog sadržaja, taj projekat je intenziviran od prošle godine kada su i obnovljeni domovi u Debeljacima i Dragočaju, te izgrađen novi objekat u Ljubačevu.

-U toku su ovi radovi u Krminima, gdje je planirano da do kraja godine bude završen objekat. Planirano je da iduće godine bude u potpunosti opremljen i predan na upotrebu mještanima – zaključili su iz odjeljenja.