Svijet 22.04.2022.

Lavrov: Pregovori Rusije i Ukrajine stali

ČITANJE: 1 minuta

Rusko-ukrajinski pregovori obustavljeni su nakon što je Moskva 15. aprila Kijevu poslala konkretne prijedloge o sporazumima na koje do danas nije dobila odgovor, saopštio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare danas poslije razgovora sa zamjenikom premijera Kazahstana i ministrom spoljnih poslova Muhtarom Tileuberdijem.

“Održali smo pregovore, koji su sada zaustavljeni, jer naš prijedlog koji smo predali ukrajinskim pregovaračima prije pet dana i koji je formulisan uzimajući u obzir njihove komentare primljene do tada, ostaje bez odgovora”, saopštio je Lavrov, prenosi TAS S.

Ruski ministar je rekao da je danas detaljno obavijestio kazahstansku stranu o napretku “ruske specijalne operacije u Ukrajini”, te dodao da su sagovornici razmijenili mišljenja o rusko-ukrajinskim pregovorima, koji se, kako je rekao, odvijaju veoma sporo.

“Naravno, na sastanku centralnoazijske petorke sa ruskom stranom, a potom i na današnjim razgovorima razmatrali smo situaciju u Ukrajini i oko nje. Detaljno smo upoznali naše kolege sa napretkom u specijalnoj vojnoj operaciji za zaštitu naroda Donbasa i demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine”, izjavio je Lavrov.

(E.M)