Vijesti 10.03.2016.

Lazanski otkrio razloge ulaska u politiku

ČITANJE: 1 minuta
miroslav-lazanski

Vojni analitičar Miroslav Lazanski, jedan od kandidata za poslanika na listi Srpske napredne stranke, kaže da se na toj listi našao nakon što ga je premijer i predsjednik SNS Aleksandar Vučić lično pozvao, a takav poziv se, kaže, ne odbija.

– Premijer Aleksandar Vučić me je pozvao telefonom i otvoreno pitao da pomognem kao čovjek koji ne pripada nijednoj stranci. Takav poziv se ne odbija- rekao je Lazanski za Večernje novosti.

Lazanski je ocijenio da budućoj vladi najviše može da bude od koristi u domenu odbrambene i spoljne politike.

– Moj rezon je da svako ko ima znanje, iskustvo, ideje, prijedloge, treba da se uključi u arenu i javni život u oblasti za koju je kompetentan, a ne samo da sjedi u fotelji, da kucka za tastaturom i kritikuje- rekao je Lazanski.

Na pitanje da li će biti poslanik ili ministar odbrane, Lazanski je odgovorio da o tome nije bilo riječi, niti da je postavljao bilo kakve uslove.

– Naš dogovor je načelan i principijelan. Pristao sam da pomognem, jer dijelim iste spoljnopolitičke stavove sa premijerom- objasnio je Lazanski.

On je dodao da je pozicija za koju se zalaže vojna neutralnost države, uz odlične odnose sa NATO, Evropskom unijom, Berlinom, Vašingtonom i Ruskom Federacijom.

(Večernje novosti)