Politika 15.12.2015.

Lazanski: Zapad pokušava na sve načine da satanizuje Dodika

ČITANJE: 1 minuta
lazanski
Verbalni ispad albanskog novinara tokom konferencije za novinare premijera Srbije Aleksandra Vučića u Briselu nije slučajan i na fonu je satanizacije predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i urušavanja institucija, smatra vojno-politički analitičar Miroslav Lazanski.

– Ovde je napadnuta institucija Republike Srpske više nego sam predsednik, gospodin Dodik. Ide se na to da se kroz personalizaciju tih napada na ličnosti koje su na određenim funkcijama vrši urušavanje cele Republike Srpske- rekao je Lazanski.

On ističe kako je očigledno da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pod velikim pritiskom i da Zapad pokušava na sve načine da ga satanizuje, dodajući da je i nekulturni ispad albanskog novinara na fonu satanizacije.

– To je jedan scenario koji je već duže prisutan. Na sve načine pokušava se difamacija njegove ličnosti – znači i njega lično i institucije predsednika Republike Srpske. Ovo što je uradio albanski novinar nije nimalo slučajno. To se moglo i očekivati- rekao je Lazanski.

On je ocijenio da postoji scenario i za pisanje određenih tekstova protiv predsjednika Republike Srpske, što je sve na fonu urušavanja institucija.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik