Vijesti 05.02.2016.

Leci protiv Srba zatrpali Zagreb

ČITANJE: 2 minute
leci protiv srba zagreb
Zagrebčki kvart Šalata zatrpan je jutros lecima protiv Srba u Hrvatskoj u kojima nepoznati autor iz svoje perspektive opisuje njihovo ponašane i stanje u Novinarskom domu, gdje je Srpsko narodno vijeće ove godine obilježilo Božić po Julijanskom kalendaru.

-U Novinarskom domu uvijek samo jedna stranka ima izborni štab i uvijek samo jedna straka slavi pobjede ili, uz pomoć sumnjive matematike, dovodi u pitanje pobjede drugačije opcije i slavi ”svoje” pobjede. U novinarskom se domu izgovaraju ratničke sintagme tipa ”Ili mi ili oni”, dakle prijetnje – upućene i političkim protivnicima i svima onima koji su se usudili tim protivnicima dati svoj glas. Dokle tako? Vraća li se to na velika vrata 1945. godina- pita se nepoznati autor, prenio je portal Index.hr.
Nepoznata autorka sjetila se i pravoslavnog Božića od prije mjesec dana i prijema koji je organizovalo Srpsko nacionalno veće.

-Božić, međutim, nije praznik za gospodina Pupovca iz SNV-a, koji u ime i za račun ko zna kojih političkih probisvijeta, zloupotrebljava obilježavanje vjerskog praznika i umjesto poruke mira, povjerenja i radosti vjerničkom narodu šalje huškačke poruke- stoji u tekstu, čiji je faksimil objavljen na portalu Index.

O performansu razbijanja ćiriličnih ploča pred brojnim gostima tom prilikom u Novinarskom domu, autor kaže:

-Žalosna, zločesta, primitivna i bijedna provokacija razbijanja spomenutih ploča bila je sračunata na ponižavanje Hrvata, posebno onih hrvatskih političara koji su u dobroj vjeri i otvorena srca došli te srijede u Novinarski dom.

Autor kaže i da mu se nametnula misao da je zgrada Novinarskog doma možda promjenila vlasnika. Možda je, piše, riječ i o koncesiji.

-Dobro, možda je od SNV-a naplaćeno korištenje prostora u Novinarskom domu. Možda, velim- nastavlja u tekstu.

-A zasigurno je jako teško živjeti u državi koju ne voliš, u gradu koji ne voliš i s narodom koji ne razumiješ i ne voliš- zaključuje se u tekstu koji je rasturen po poštanskim sandučićima zagrebačkog kvarta.

(NN)