Vijesti 11.11.2015.

Lečić: Mladi treba da počnu da stvaraju bolji svijet

ČITANJE: 1 minuta
branislav lecic
Glumac Branislav Lečić rekao je danas u Banjaluci da je trenutno na sceni strateška promjena političkih aktera i načina razmišljanja na globalnom nivou koji treba da najave novo doba, ističući da to počinje upravo od mladih.

Lečić je rekao novinarima prije početka foruma “Misli pozitivno” da je u ovom delikatnom momentu veoma važno da se mladi, gdje god da se nalaze, osvijeste i vrate vjeru u sebe, te da počnu stvarati bolji svijet.

– Moramo da uzmemo sudbinu u svoje ruke, jer niko nam je neće podariti, a i ako hoće – neće u našu korist- poručio je Lečić.

On je rekao da vjeruje u Pokret “Pozitivna Srpska”, koji je organizator Foruma, jer i sam naziv govori o afirmaciji pozitivne energije u konstruktivnom smislu.

Lečić smatra da ideja ovog pokreta treba da, osim u Republici Srpskoj, zaživi u cijelom regionu, krenuvši prevashodno od Srbije.

Predstavnik Pokreta “Pozitivna Srpska” Vojislav Savić rekao je da aktivnosti ovog pokreta idu ka pomoći kreiranju zakonskih rješenja u oblasti obrazovanja i pravosuđa, ali i ka poboljšanju kulturnog života mladih u Srpskoj.

– Cilj nam je da povežemo mlade i obrazovane ljude sa poznatim i uticajnim ličnostima koje su ostvarile nešto u svom životu, te da na taj način dobiju konture šta oni sami mogu da urade kako bi im bilo bolje- rekao je Savić.

On je izrazio zadovoljstvo što je sve više studenata zainteresovano za aktivnosti ovog pokreta, kao i nadu da će se steći kapaciteti kako bi svi oni mogli ući u Pokret i raditi za sebe i zajednicu.

(Agencije)