Vijesti 14.09.2016.

Legendarni čika Ale slavi Bajram, nije teško bolestan!

ČITANJE: 2 minute

Portal SrpskaCafe iz prve ruke saznaje da su potpuno neistinite nedavne konstrukcije pojedinih banjalučkih „medija“ da je legendarni čika Ale teško bolestan.

Biba Dedić Puškar, starateljka Alije Mahmutovića (74), tvrdi za naš portal da je prije nekoliko neko objavio Alijinu fotografiju staru osam godina i to kada je svojevremeno ležao u bolnici nakon saobraćajne nesreće.

– Neshvatljivo je da se tako nešto objavljuje bez provjere. Odmah sam reagovala i napisala da je Ale relativno dobrog zdravstvenog stanja i da gotovo svakodnevno izlazi u šetnju – kaže Puškareva.

Ona otkriva da Alija u posljednje vrijeme ima probleme sa slabom cirkulacijom i šećerom, ali da u veselju i solidnom zdravlju proslavlja Kurban Bajram.

– Ali je svaki dan isti, i kao Bajram. Srećan je kada može da hoda, izađe, bude među narodom, hrani golubove i kupi bajaderu da bi je podijelio djeci i sugrađanima. Najteže mu je zimi kada manje izlazi. Tada se teže kreće – ističe Puškareva.

Podsjećamo, Ale kao saobraćajac – amater „radi“ na raskrsnici kod Gradskog mosta od 9. maja 1960. godine kada se kod džamije Ferhadija dogodio sudar “prage” 16-77 i vojnog kombija registracije 8885.

Svaki dan ujutro i naveče kreće svojim stalnim putevima i maršrutama. Tada uzima ceker sa starim hljebom, stavlja kačket i ide upravo na raskršće kod Gradskog mosta, gdje usput hrani golubove, pse i mačke, a posjećuje i sahrane i dženaze da bi se pomolio za duše pokojnika.

Ale odlično pamti sličice iz čokoladica “Životinjsko carstvo”, kao i druge važne događaje vezane za grad na Vrbasu.

Živi od invalidske penzije, a prije nekoliko godina čak je bio predložen za Aprilsku nagradu Banjaluke.

Interesantno je da su napravljene i majice sa njegovom istorijskom izrekom: “Znam ja zašto sam se rodio!”

(srpskacafe.com)