Sport 21.05.2016.

Legende o Novakovom pohodu na Pariz: Vrijeme mu ističe

ČITANJE: 2 minute

BORIS BEKER: NOVAK JE SPREMAN

– U životu postoje različiti načini da prebrodiš neke situacije. Ali, uvijek je bitno da se sa njima suočiš. Da pričaš o njima. Ne možeš pobjeći od njih. Zato je Novak odmah poslije poraza u prošlom finalu trenirao sa Vavrinkom već na Vimbldonu. Spreman je i sa dobrim osjećajem dolazimo u Pariz. Idemo meč po meč, trening po trening.

DžON MEKINRO: VRIJEME MU ISTIČE

– ŠTO je Đoković stariji, to mu je teže da osvoji titulu u Parizu. Rolan Garos je fizički najzahtjevniji grend slem. Ističe mu vrijeme i ovo mu je možda jedna od posljednjih šansi da slavi u Parizu. Ne mislim da će imati još samo jednu ili dvije šanse, ali sigurno je da u narednom periodu neće moći da bude tako dominantan kao u prethodne dvije, tri godine.

TIM HENMAN: UMORAN, ALI NAJBOLJI

– NOVAK je djelovao malo umorno na kraju Rima, ali generalno gledano je nevjerovatno konstantan i na najvjećim turnirima igra najbolje. Samo pogledajte ATP listu, koliko je ubjedljivo prvi. Ako je on trenutno ranjiv, kao što neki kažu, šta reći za ostale? Novak je favorit u Parizu, ali vrlo blizu su mu Marej, Nadal i Vavrinka.

MARTINA NAVRATILOVA: KLADIM SE NA NOLETA

– RAFAEL Nadal će biti veliki izazov za Đokovića u polufinalu. Uprkos tome što Novak još nije osvojio Rolan Garos, mislim da je i dalje favorit. Ne bih se kladila protiv njega. Zaista je imao fantastične rezultate ove godine i vjerujem da će opet biti na vrhunskom nivou kada to bude potrebno.

MATS VILANDER: ĐOKOVIĆ POD PRITISKOM

– TRI puta sam osvajao Rolan Garos i tih godina nisam pobjeđivao na turnirima na šljaci koji su mu prethodili. Mislim da je potrebno da budete svježi i da dođete u Pariz sa samopouzdanjem. Nadal je u prednosti, pošto je već osvajao Pariz toliko puta. Đoković dolazi sa pritiskom, jer mora da osvoji turnir da bi postao jedan od najvećih u istoriji.

DžIMI KURIJER: PREKO POTREBAN TROFEJ

– NEMA dileme da je Novaku taj trofej preko potreban da bi bio najbolji u istoriji tenisa. Mislim da je prethodnih godina mnogo u javnosti potencirao koliko mu znači pehar u Parizu. Jasno je da su grend slemovi najvažniji i da igrači najviše vole te turnire, ali je Novak emotivniji momakod Federera i Nadala.

(Novosti.rs)