Magazin 30.12.2015.

Lemi Kilmister je bio prvi strani rok muzičar koga je primio Tito

ČITANJE: 1 minuta
Lemi iz Motorheada je u to vrijeme svirao gitaru u bendu “Rockin’ Vickers” i oni su bili prvi anglosaksonski vokalno-instumentalni sastav koji je kročio na tlo bivše nam države.

Juče je preminuo frontmene grupe “Motorhead” Lemi Kilmister,  ostavivši ogromnu prazninu na rokenrol sceni. Milioni dugokosih fanova od njega su se oprostili dirljivim porukama.

Ovo je idealna prilika da se prisjetimo kako je 1966. godine legendarnog rokera lično dočekao i primio Drug Tito u Beogradu.

Naime, Lemi je u to vreme svirao gitaru u bendu “Rockin’ Vickers” i oni su bili prvi anglosaksonski vokalno-instumentalni sastav koji je kročio na tlo bivše nam države.

Iza njega su ostali studijski albumi “Motorheda”: “Bomber”, “Overkill” i “Ace Of Spades” koji će ostati zapamćeni kao nenadmašiva rokenrol trilogija. Live album “No Sleep ‘Til Hammersmith” i danas se smatra jednim od najboljih live albuma u istoriji roka.

O kakvoj legendi se radi govori i činjenica da su se od njega na dirljiv način oprostili svi koji nešto znače u današnjem rokenrolu, među kojima su i Ozi Ozborn i Brus Dikinson.

(Avaz.ba)