Vijesti 16.05.2017.

Leš osuđivanog razbojnika nađen u fazi raspadanja

ČITANJE: 3 minute

Tijelo osuđivanog razbojnika Gorana Ćuluma (43) iz Banjaluke pronađeno je u fazi raspadanja u toaletu stana u kojem je živio u banjalučkoj ulici Skendera Kulenovića.

Uzrok smrti juče nije bio poznat, a Ćulum je pronađen na WC šolji i vidjelo se da je dugo mrtav.

S ciljem utvrđivanja uzroka smrti i drugih okolnosti dežurni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva naredio je obdukciju tijela koja će biti urađena danas.

Ćulum je policiji poznat kao višestruki prestupnik i počinilac krivičnih djela, a ranije je bio sklon konzumiranju narkotika.

Iz Policijske uprave Banjaluka juče je saopšteno da su tijelo Ćuluma u nedjelju uveče pronašli policajci nakon što su im komšije prijavile da se iz njegovog stana širi neprijatan miris. Oni su istakli da ga nisu vidjeli nekoliko posljednjih dana.

– Po dolasku na lice mjesta policijski službenici su ušli u stan, koji je bio otključan. U toaletu su u sjedećem položaju zatekli tijelo muškarca koje je bilo u poodmakloj fazi raspadanja – rekla je portparolka PU Banjaluka Marija Markanović i dodala da ne može da otkriva više detalja dok istraga ne bude završena.

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je Ćulum u stanu preminuo prije najmanje 15 dana. Pretpostavlja se da je umro prirodnom smrću, jer za sada nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na krivično djelo.

– Po ulasku u stan policajce je zagušio smrad, a u toaletu su zatekli strašan prizor. Tijelo muškarca se počelo raspadati pa je običnim pregledom bilo teško utvrditi šta se desilo. U stanu nema struje i nije se dobro ni vidjelo. Tijelo je poslato u Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske kako bi bila urađena obdukcija i utvrđen uzrok smrti – rekao je izvor blizak istrazi.

Ćulumove komšije, ne želeći da im pominjemo imena, kažu da su ga posljednji put vidjele 28. aprila.

– Sreli smo se u hodniku. Rekao mi je da je bolestan, a tako je i izgledao. Niko od komšija nije se sa njim nešto družio, a pričalo se da ima problema sa drogom. Noću je znao da galami i lupa na vrata. Nije nikoga napadao i tukao, niti je šta tražio – rekao je jedan od stanara zgrade u kojoj je živio Ćulum.

Prema njegovim riječima, on se prije nekoliko godina doselio u njihovu zgradu i uselio u stan kod jedne žene s kojom je živio.

– Ta žena je preminula prošle godine i on je od tada bio sam. Kako su oni živjeli i šta se s njim dešavalo mi ne znamo, jer je ta žena bila u svađi sa svima u zgradi – rekao je ovaj stanar ne želeći da mu pominjemo ime.

Kazna

Goran Ćulum osuđen je u banjalučkom Osnovnom sudu 2004. godine na 22 mjeseca zatvora zbog razbojništva, pokušaja razbojništva, nasilničkog ponašanja, pokušaja silovanja i nanošenja tjelesnih povreda.

Osim zatvorske kazne, sud mu je tada izrekao i obaveznu mjeru liječenja zavisnosti od narkotika. I 2008. godine policija ga je privodila zbog sumnje da je pod prijetnjom pištoljem opljačkao dragstor “Sindi 3” u ulici Skendera Kulenovića.

(glassrpske.com)