Magazin 13.11.2018.

LET THERE BE RUBY: Priča o čokoladi roze boje

ČITANJE: 2 minute

Bavljenje poslastičarstvom krije u sebi čarobnu moć, a to je  otkrivanje novih ukusa i kombinacija. Kompanija Krajina klas sa brendom „Manja“, vinarija Jungić, magazin „Ljepota i zdravlje“ i kompanija Megamix, uvoznik i distributer za “Callebaut” čokoladu, organizovali su degustaciju RB1 (Ruby) čokolade u kombinaciji sa različitim receptima za kolače i čokoladu, kao i uparivanje sa vinima i likerima vinarije Jungić.

“Callebaut” je odlučio da pored mliječne, tamne i bijele čokolade tržištu ponudi i četvrtu vrstu čokolade, Ruby. Čokolada nastaje od rubinsko crvenog, tj. ružičastog, zrna kakaovca i tome duguje ružičastu boju i intenzivan osvježavajući voćni i kiselkasti ukus.

Zanimljivo je da karakteristična boja i ukus potiču isključivo od zrna kakaovca boje rubina, i nisu posljedica dodavanja voćnih aroma, niti boja.

Bilo je potrebno više od 13 godina da u kompaniji “Callebaut” potpuno istraže kako obraditi Ruby čokoladu. Uspjeli su da postignu da čokolada bude živahne, vesele boje bez umjetnih aroma i bojila, te da se nametnu trendu.

Konačno postoji roza čokolada koja je zdrava.

U prostoru demo centra kompanije Krajina klas „Kuća slatkih trenutaka“ okupili su se blogeri i novinari, kako bi uživali u pripremanju i degustiranju poslastica od Ruby čokolade.

Blogeri su dobili zadatak da osmisle svoj kolač, pod uslovom da se u njemu nalazi čokolada, namirnica bez koje poslastičarstvo ne bi bilo to što jeste. Kako bi im olakšali pripremu, iz Krajina klasa su im obezbijedili sirovine kompanija “Irca” i “Mec3” , za koje su zastupnici u Bosni i Hercegovini.

Ivana Šteković, koja stoji iza bloga “Ivanina kuhinja” pravila je voćni tart od maline i čokolade. Koliko je bio ukusan govori činjenica da nijedan nije ostao!

Verica Kalaba se odlučila da pripremi američki cookie, sa komadima Ruby čokolade. Mora se priznati, odličan spoj ukusa.

Novak Čičković je pokazao da osim što umije da priča “Pivske priče” da zna i da napravi kolač od piva i Ruby čokolade. Mono porcija Ruby je bila neobičan spoj, ali je ukus prijatno iznenadio.

Marija Garača se odlučila za Ruby šnite, sa podlogom od bjelanjaka i lješnika, kremom od žumanca i Ruby čokolade.

Da bi sve bilo savršeno, uz Ruby čokaladu služen je i odličan roze vinarije Jungić, kao i liker Madam Cherry koji su gosti degustacije imali priliku da probaju po prvi put.

Organizatori su najavili da ovakva druženja planiraju da realizuju u budućnosti i da se već raduju narednom, te pozvali sve da pridruže ružičastoj ekipi uz nezaobilazan “hashtag” –  #LetThereBeRuby.