Region 02.04.2021.

LETOVI NA 12 DESTINACIJA: Ryanair potvrdio dolazak u Zagreb

ČITANJE: 2 minute

Ryanair dolazi u Zagreb, najavili su krajem marta predstavnici niskobudžetne aviokompaniji.

Izvršni direktor Ryanaira, Edi Vilson, rekao je kako su u toj kompaniji uzbuđeni jer nakon dugo godina dovode niskotarifnog prevoznika u Zagreb.

Vilson je rekao kako će Ryanair bazirati četiri svoja aviona u Hrvatskoj, te ulažiti 200 miliona dolara u zagrebačku bazu. Dodao je i kako će imati 12 linija kojima će iz Zagreba kretati 36 letova sedmično. Cijene karata kretat će se od 19,99 evra.

Predsjednik uprave MZLZ-a Huseyin Bahadir Bedir rekao je da su ponosni na dolazak Ryanaira u Zagreb.

“Naši će putnici imati veliki izbor novih linija po prihvatljivim cijenama, a uz to potičemo razvoj turizma u Hrvatskoj, posebno u Zagrebu”, rekao je.

Predstavnici Ryanair-a dodali su i kako u roku od dvanaest mjeseci žele drastično povećati broj linija.

Istaknuto je i da će od juna do septembra avioni dolaziti u Zagreb, a od septembra će sve linije preuzeti avioni bazirani u Zagrebu, dok letovi unutar Hrvatske trenutno nisu u planu.

Kako se može vidjeti na Ryanairovim stranicama Zagreb je već dodat kao početna tačka putovanja, a iz hrvatske metropole moguće je putovati u osam zemalja, odnosno 12 gradova.

Za putovanja iz Zagreba nude se destinacije u Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Crnoj Gori, Norveškoj, Švedskoj i Velikoj Britaniji. Kada se radi o Belgiji, linija će biti Zagreb-Bruxelles, za Francusku će to biti linija Zagreb-Pariz, za Crnu Goru Zagreb-Podgorica, za Norvešku Zagreb-Oslo, za Švedsku Zagreb-Göteborg te Zagreb-London za Veliku Britaniju.

Ryanairom će se u šest zemalja putovati samo u jednu od destinacija, dok je za Italiju i Njemačku otvoreno više destinacija. Kada se radi o Italiji, otvorene su dvije linije, Zagreb-Milano i Zagreb-Rim, dok su za Njemačku otvorene čak četiri linije. Tako ćemo iz Zagreb imati direktne linije za Dortmund, Frankfurt, Karlsruhe i Memmingen.

(N.S)

Oznake: Ryanair, Zagreb