Magazin 20.11.2017.

“Letu štuke” spremne za svirku u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Poznati sarajevski bend “Letu štuke” u subotu, 25. novembra, nastupiće u banjalučkom Klubu studenata KSB.

U gradu na Vrbasu promovisaće i novi singl pod nazivom “Bože zdravlja”, koji je nedavno objavljen.

“Pjesma ‘Bože zdravlja’ je ispovjednička numera i onaj ko se pronađe u njoj, razumjeće o čemu se zapravo radi”, rekao je Dino Šaran, frontmen sastava “Letu štuke”.

Objasnio je da je pjesma “Bože zdravlja” na neki način njegov izvještaj o vremenu provedenom u izbivanju sa scene. Ona govori o njegovom viđenju svijeta kakav je postao.

“Dakle, ovo je jedna naizgled intimna pjesma šireg konteksta. Ono intimno u čovjeku uvijek ima širi kontekst. Svi smo na neki poseban način povezani”, istakao je Šaran.

Naglasio je da novi singl najavljuje novi studijski materijal, ali da još uvijek neće publici otkrivati o čemu se radi.

Za numeru “Bože zdravlja” je urađen i video-spot, koji je snimljen u Hercegovini, na području Nevesinja i na visoravni Morine. Ekipa koja je radila na video-spotu ističe da im je prelijepa priroda ovog kraja bila glavna inspiracija.

“Spot smo snimali nekoliko dana, a za vizuelni prikaz naše nove numere odgovorni su Gorčin Zec i grupa ‘Horrible People'”, istakao je Šaran.

Nakon banjalučkog koncerta sarajevski sastav nastavlja turneju te najavljuje nastupe u Bihaću, Zagrebu i Kotoru.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u Klubu studenata KSB i banjalučkom “Peckham pabu” po cijeni od sedam KM. Na dan koncerta cijena ulaznica će iznositi 10 KM.

(Nezavisne)