Magazin 25.12.2015.

LG pokazao kako će izgledati usisavač budućnosti

ČITANJE: 2 minute
usisivac
Osim detaljnog čišćenja kuće, LG-jev robotski usisavač služiće i za nadzor doma, a korisnici će njime moći upravljati putem pametnog telefona.

Sve više broj ljudi klasične usisavače mijenja s robotima koji se mogu programirati tako da, dok su vlasnici stana na poslu, oni temeljito očiste kuću. Vjerojatno najpoznatija kompanija na ovom tržištu je Roomba koja u svojoj ponudi ima i robote za čišćenje pločica i bazena, a svoj udio na njemu traže i tehnološke kompanije poput Toshibe, LG-a i drugih.

LG je nedavno predstavio HOM-BOT Turbo+ robotski usisavač koji dolazi s nekim zanimljivim opcijama koje će omogućiti temeljitije čišćenje, a moći će poslužiti i za nadzor stana ili kuće. Zahvaljujući dodatnoj aplikaciji za pametne telefone i opciji proširene stvarnost, vlasnici ovog usisavača moći će dodirom prsta po ekranu telefona na kojem je prikazana površina stana, izdati naredbu usisavaču i on će odmah krenuti s dodatnim čišćenjem te površine.

Ovaj gadget dolazi i s Triple Eye kamerama koje snimaju cijelu površinu oko usisavača (uključujući i strop) kako bi zapamtili koja su mjesta u stanu očišćena, dok kamera na prednjem dijelu HOM BOT-a omogućuje opcije poput Home-Viewa i Home Guarda. Putem Home-View opcije, odnosno ‘prijenosa uživo s usisavača’ koag korisnici mogu pratiti na ekranima svojih telefona, oni će moći daljinski upravljati s modelom Turbo+.

Zahvaljujući opciji Home Guard, ovaj usisavač pretvara se u kućni sigurnosni sistem jer njegovi detektori za pokrete mogu prepoznati kretnje po kući i u tom slučaju automatski šalju fotografije na ekran pametnog telefona vlasnika kuće. S obzirom kako će ovakvi kućni roboti u budućnosti biti sve popularniji, LG-jev HOM-BOT Turbo+ pokazao nam je kako bi mogao izgledati usisavač budućnosti – osim detaljnog čišćenja kuće, korisnici će ovakve gadgete koristiti i za nadzor doma.

(NN)