Vijesti 08.11.2015.

Libija: Pucano na ambasadora, oteto dvoje Srba

ČITANJE: 1 minuta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vozač i službenik srpske ambasade u Libiji oteti su u nedjelju prijepodne, a prethodno je napadnuta kolona vozila u kojoj je bio i ambasador Srbije.

Sumnja se da je otmica bila ciljana.

Na kolonu vozila u kojoj je bio i ambasador otvorena je vatra. Ranjen je jedan libijski državljanin, u tom napadu ambasador nije povređen. Oteti državljani Srbije bili su u drugom automobilu.

Dvoje službenika Ambasade Repulike Srbije u gradu Sabrat u Libiji oteta su u prijepodnevnim satima, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

– Oteti su su vezista Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić. Ministarstvo spoljnih poslova obavijestilo je službe bezbjednosti. Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i šef srpske diplomatije Ivica Dačić tim povodom razgovarao je sa ministrom inostranih poslova Libije Mohamedom Imhamidom Abdulazizom – navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije dodalo je da čini sve da, u komplikovanoj situaciji na terenu, obezbjedi više informacija i siguran povratak naših državljana.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da se ne zna ko je oteo dvoje službenika ambasade Srbije u Libiji, ali i da je formiran krizni štab.

(B92)