Vijesti 09.12.2017.

“Lica Lafore” i pred evropskim parlamentarcima u Strazburu

ČITANJE: 1 minuta

Dokumentarni film “Lica Lafore” autora Denisa Bojića, u produkciji Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/, nakon brojnih projekcija koje su izazvale veliku pažnju javnosti u Srpskoj i regionu, naći će se i pred poslanicima Evropskog parlamenta u Strazburu.

Nakon prikazivanja dokumentarnog filma “Djeca”, ovo je drugi put da se Javni servis Republike Srpske na ovakav način prezentuje u Evropskom parlamentu, saopšteno je iz RTRS-a.

Projekcija se održava u organizaciji poslaničke grupe u Evropskom parlamentu “Evropa nacija i sloboda”, koju čine partije iz Francuske, Holandije, Belgije, Italije i Austrije.

U okviru projekcije, Bojić će pred evropskim parlamentarcima otvoriti i debatu o temi rijetkih bolesti, navodeći primjer porodice Gajić iz Banjaluke koja je individualnom borbom uspjela da inicira rješenje jednog globalnog problema.

Nakon Strazbura, film “Lica Lafore” očekuje prikazivanje na međunarodnim festivalima u Grčkoj, Rusiji i Americi.

Film “Lica Lafore” dokumentuje sudbinu porodice Gajić i njihovu višegodišnju nadljudsku borbu za pronalazak lijeka za Laforinu bolest, od koje su oboljele njihove dvije kćerke.

(Srna)