Region 28.11.2021.

LIDER EKOLOŠKOG PROTESTA: Vlastima u Srbiji u subotu se desila ulica, mogla bi i šuma

ČITANJE: 2 minute

Aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da su jučerašnji protesti uspeli i poručio da se Srbija umiriti ne može.

Jovanović je emisiji „Probudi se“ govorio o jučerašnjim protestima širom Srbije i poručio da je ovo samo početak, prenosi nova.rs.

„Srbija je juče pokazala da neće da ćuti i da se umiriti ne može. Kome je to palo na pamet da nam uzima dedovinu. Mi po prvi put za ovih 30 godina imamo situaciju da neko tera srpskog seljaka sa njegove njive. To neće proći, mi to mirno nećemo gledati. Postoji i druga opcija, a to je da se selimo. Srbija više ćutati neće i ovo je samo početak. Juče im se desila ulica, ono čega treba da se plaše jeste da im se ne desi šuma“, rekao je Jovanović.

On je naglasio da njegovi saborci i on imaju dosta iskustva sa protestima, ali da su se prvi put suočili sa ovakvim protestima.

„Sad smo imali situaciju da moramo da se iskoordinišemo u više pravaca. Svi ciljevi su ispunjeni, blokirana je Gazela i druga saobraćajnice. Svaka čast svim ljudima na akciji, a juče smo videli i na šta je sve Aleksandar Vučić spreman. Juče je bio veliki broj mladih ljudi, neki su nažalost dobili i batine što smo očekivali pa smo se pomerali u Kneza Miloša. Bilo je i poznatih i oni više neće da ćute. Videćete mnogo glumaca koji će naći na izvesnom mestu gde će se uključiti u borbu“, nastavio je aktivista i dodao:

„Lako je Ani Brnabić da nas proziva iz Jovankine vile da smo fašisti. Lako je Zorani Mihajlović da dođe u jednu kuću u Gornjim Nedejicama, koji je sam rekao da se plaši“, kazao je Ćuta.

(SB)