Vijesti 13.05.2016.

Lider LDP Čedomir Jovanović bankrotirao, uzimao novac i od zelenaša

ČITANJE: 2 minute
ldp
Šef LDP Čedomir Jovanović sve svoje firme doveo do stečaja. Samo Čedina stranka dužna je čak 3,3 milijarde dinara.

Neki tvrde da je izbornu kampanju finansirao novcem koji je uzeo pod kamatu! Lider LDP Čedomir Jovanović nalazi se u toliko ozbiljnim finansijskim problemima da je kampanju za nedavno završene izbore najverovatnije finansirao novcem pozajmljenim od zelenaša, tvrde njegovi bliski saradnici!

Ovo ukazuje ili na to da je Jovanović loš biznismen ili na to da je firme namjerno dovodio do stečaja, istovremeno izvlačeći novac iz njih. Mario Spasić, Savjet za monitoring

– Čeda više bukvalno nema ni prebijene pare! Pozajmljuje na sve strane… Ne znam stvarno kako misli da se izvuče iz dugova! – rekao je juče za Informer Jovanovićev dugogodišnji blizak saradnik.

Ogromna dubioza Ove riječi potvrđuju i javno dostupni podaci o poslovanju poslovnih subjekata sa sajtova APR i NBS. Čeda je, naime, sve svoje firme doveo do stečaja i višemilionskih dugova, a prema podacima Narodne banke, stranka mu se nalazi u blokadi neprestano 762 dana. LDP raznim dobavljačima duguje fantastičnih 3.298.779.897 dinara (3,3 milijarde dinara!!!).

Jedina Jovanovićeva aktivna firma koja nije blokirana jeste “Agrohab” koja, prema podacima APR, još nije proradila i nema nikakve ostvarene prihode. I pored ogromnih dugova, Čeda je imao milionski vrijednu izbornu kampanju.

– Čedine firme duguju stotine miliona dinara, a stranka nam je u totalnom bunaru. I pored toga, on je iskeširao ozbiljne pare za kampanju! Niko od nas ne zna odakle mu toliki keš. Drugog objašnjena nema sem da je otišao kod zelenaša i uzeo pare na kamatu – prenosi izvor Informera.

Jovanović se nije oglašavao, a komentar nismo dobili ni od Jovana Najdenova, portparola LDP, navodi ovaj list. Treba istražiti Na drugoj strani, Mario Spasić, direktor Savjeta za monitoring, ocjenjuje da je veoma čudno to što čovjek koji u vlasništvu ima tolike firme može da zapadne u tako velike finansijske probleme.

– Ili je Jovanović loš biznismen ili je firme namjerno dovodio do stečaja, izvlačeći novac iz njih. Porijeklo novca koji je trošio u kampanji treba da provjeri Agencija za borbu protiv korupcije. To nema nikakve veze s politikom, pozicijom ili opozicijom, već sa činjenicom da se zakon mora poštovati – zaključuje Spasić.

(Informer)